Για ένα φυσικό και άκρος αποτελεσματικό αποσμητικό, επιλέξτε την παρακάτω συνταγή με μαγειρική σόδα.
Πώς να το φτιάξετε
1. Γεμίστε ένα μπουκάλι (150– 300ml) με στόμιο ψεκασμού, μέχρι τη μέση με νερό. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο σε γυάλινο μπουκάλι, καθαρό νερό.
2. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα σε ποσότητα, περίπου, 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού Αναμίξτε καλά.
3. Συνεχίστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, κάθε φορά ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα σχετικά παχύρευστο υγρό με ομοιογενή (προσοχή: δεν πρέπει να γίνει κρέμα, θα είναι ένα σχετικά πυκνό υγρό, ικανό να ρέει). Το ποσό που θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το είδος του χρησιμοποιούμενου νερού και το μέγεθος της φιάλης σας. Ορισμένοι τύποι του νερού χάνουν γρήγορα τη παχύρρευστη υφή και έτσι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα).
4. Προαιρετικά: Προσθέστε μία σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο εσείς προτιμάτε). Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, σε μικρές ποσότητες και κυρίως να είστε σίγουροι για τις ιδιότητες του ελαίου που θα χρησιμοποιήσετε και ότι δεν έχετε κάποιου είδους ευαισθησία σ’ αυτό.
5. Ανακινήστε απαλά αλλά πολύ καλά το μπουκάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα πρέπει να πετύχετε τη παχύρρευστη υγρή υφή και τέλεια διάλυση της μαγειρικής σόδας, διότι οποιαδήποτε κοκκώδη σωματίδια πιθανόν να ενοχλήσουν το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το πάρει αυτή τη μορφή, το αποσμητικό είναι έτοιμο για χρήση.
6. Ψεκάστε το σπιτικό αποσμητικό σας στις μασχάλες σας. Μην το ξεπλένεται, απλά τρίψτε απαλά κάτω από τις μασχάλες, έτσι ώστε το δέρμα να απορροφήσει το αποσμητικό πιο γρήγορα, και να μπορέσει να απλωθεί σε ολόκληρη την μασχάλη σας.
Πώς να το φτιάξετε
1. Γεμίστε ένα μπουκάλι (150– 300ml) με στόμιο ψεκασμού, μέχρι τη μέση με νερό. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο σε γυάλινο μπουκάλι, καθαρό νερό.
2. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα σε ποσότητα, περίπου, 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού Αναμίξτε καλά.
3. Συνεχίστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, κάθε φορά ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα σχετικά παχύρευστο υγρό με ομοιογενή (προσοχή: δεν πρέπει να γίνει κρέμα, θα είναι ένα σχετικά πυκνό υγρό, ικανό να ρέει). Το ποσό που θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το είδος του χρησιμοποιούμενου νερού και το μέγεθος της φιάλης σας. Ορισμένοι τύποι του νερού χάνουν γρήγορα τη παχύρρευστη υφή και έτσι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα).
4. Προαιρετικά: Προσθέστε μία σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο εσείς προτιμάτε). Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, σε μικρές ποσότητες και κυρίως να είστε σίγουροι για τις ιδιότητες του ελαίου που θα χρησιμοποιήσετε και ότι δεν έχετε κάποιου είδους ευαισθησία σ’ αυτό.
5. Ανακινήστε απαλά αλλά πολύ καλά το μπουκάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα πρέπει να πετύχετε τη παχύρρευστη υγρή υφή και τέλεια διάλυση της μαγειρικής σόδας, διότι οποιαδήποτε κοκκώδη σωματίδια πιθανόν να ενοχλήσουν το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το πάρει αυτή τη μορφή, το αποσμητικό είναι έτοιμο για χρήση.
6. Ψεκάστε το σπιτικό αποσμητικό σας στις μασχάλες σας. Μην το ξεπλένεται, απλά τρίψτε απαλά κάτω από τις μασχάλες, έτσι ώστε το δέρμα να απορροφήσει το αποσμητικό πιο γρήγορα, και να μπορέσει να απλωθεί σε ολόκληρη την μασχάλη σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!