______

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η κατάρα του ροζ διαμαντιού!

Από το δάχτυλο της Ζέτας Βομβογιάννη στον εμφύλιο πόλεμο των Ριμπολόβλεφ...
Η φράση «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» ταιριάζει απόλυτα σε δύο γυναίκες των οποίων οι μοίρες δέθηκαν έστω και για λίγο με το περίφημο ροζ διαμάντι -και όχι μπλε, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά- του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, τη Ζέτα Βομβογιάννη και την Ελενα Ριμπολόβλεβα.

Το φόρεσαν και οι δύο. Η Ελληνίδα ως μούσα του γνωστότατου οίκου κοσμημάτων Graff, στον οποίο ανήκε το περίφημο «Empress Rose», όταν το λάνσαρε για πρώτη φορά το 2002, και η Ελενα έξι χρόνια αργότερα, όταν ο τότε σύζυγός της, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, το είχε αγοράσει, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον μέσω των δικηγόρων του.

Εναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του ροζ διαμαντιού, η Ζέτα Βομβογιάννη χώρισε από τον Francois Graff με ένα θυελλώδες διαζύγιο, το οποίο συζητιόταν για μήνες στη Βρετανία. Την ίδια μοίρα ακολούθησε, ακριβώς έναν χρόνο μετά την αγορά του δαχτυλιδιού, και η Ελενα Ριμπολόβλεβα, που άνοιξε επίσης μέτωπο με τον πρώην σύζυγό της για το ύψος της αποζημίωσης του διαζυγίου. Πρόσφατα συνελήφθη στην Κύπρο για το συγκεκριμένο δαχτυλίδι, το οποίο κατά τον πρώην σύζυγό της ανήκει σε καταπίστευμα που έχει ανοίξει για τις κόρες του.

Το ροζ διαμάντι τελικά δεν έμεινε στο δάχτυλο καμιάς.

GRAFF. Το 2001, ο οίκος κοσμημάτων Graff καταβάλλει, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν πολύ αργότερα, γύρω στα 70.000.000 λίρες Αγγλίας και αγοράζει το μεγαλύτερο και καθαρότερο ροζ διαμάντι του κόσμου, με το όνομα «Empress Rose».

Το τεράστιο διαμάντι είναι 70,39 καρατίων και ο Laurence Graff δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την απόκτηση αυτού του μοναδικού πετραδιού, ενώ στον κύκλο του πολλοί συνάδελφοί του δεν κρύβουν τη ζήλια τους.

Η Ζέτα Βομβογιάννη-Graff  -παντρεμένη τότε με τον γιο του κοσμηματοπώλη- μένει άφωνη όταν το βλέπει για πρώτη φορά. Λίγους μήνες αργότερα θα φορέσει στο χέρι της το πρώτο από τα πέντε κοσμήματα που προκύπτουν, όπως γράφτηκε, από το τεράστιο διαμάντι. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι 15,43 καρατίων, με το οποίο φωτογραφήθηκε ως μούσα του οίκου Graff για διάφορες καταχωρίσεις σε περιοδικά όπως η «Vogue» και το «Vanity Fair».

JET SET. Η Ελληνίδα καλλονή, κόρη γνωστής αθηναϊκής οικογένειας, είναι παντρεμένη με τον υιό Graff από το 1994 και ζει μια εξαιρετική ζωή, έχοντας αποκτήσει με τον σύζυγό της και έναν γιο. Για εννιά χρόνια απολαμβάνει σικ δείπνα στα πιο διάσημα εστιατόρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, κρουαζιέρες με την οικογενειακή θαλαμηγό στην Κυανή Ακτή και λαμπερές νύχτες στο Μόντε Κάρλο, μόνο που όλα αυτά δεν έμελλε να κρατήσουν για πάντα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το ηχηρό διαζύγιο ανάμεσα στη Ζέτα και τον Francois ξεκίνησε από έναν καυγά για ένα μπουκάλι κρασί που είχε παραγγείλει η Ζέτα και το οποίο δεν ανοίχτηκε ποτέ σε ένα δείπνο με φίλους, στον πύργο της οικογένειας Graff, στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο,τι και να συνέβη, η συνέχεια έδωσε τροφή στα βρετανικά ταμπλόιντ για εβδομάδες, ενώ όταν τελείωσε το διαζύγιο η Ζέτα Βομβογιάννη ήταν πλουσιότερη κατά δώδεκα εκατομμύρια λίρες και με μια μυθική μηνιαία διατροφή για τον γιο της!

Κράτησε κάποια κοσμήματα, όχι όμως το περίφημο δαχτυλίδι με το ροζ διαμάντι, που είχε φορέσει για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό επέστρεψε στην προθήκη του, περιμένοντας τον υποψήφιο αγοραστή του, αφού η τιμή του στα 24.000.000 δολάρια ήταν απαγορευτική ακόμη και για εκατομμυριούχους!

Οχι όμως για τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, που το απέκτησε τον Μάρτιο του 2008, όταν ήταν ακόμη παντρεμένος με την Ελενα, η οποία πάντως ισχυρίζεται το αντίθετο. Η πρώην σύζυγος παρουσίασε ένα έγγραφο -για την ακρίβεια, τιμολόγιο- του οίκου Graff, το οποίο εκδόθηκε στο όνομά της και εστάλη σε διεύθυνση της Ελβετίας τον Μάρτιο του 2008.

Η πρόσφατη σύλληψή της στην Κύπρο έγινε για το συγκεκριμένο δαχτυλίδι των 15,43 καρατίων του οίκου Graff, που παραμένει ένα από τα πολλά αντικείμενα διαμάχης ανάμεσα στους δύο πρώην. Οι δικηγόροι της στην Κύπρο, πάντως, υποστήριξαν ότι η πελάτισσά τους είχε δεχθεί το δαχτυλίδι ως δώρο από τον Ριμπολόβλεφ τον Μάρτιο του 2008, οπότε είναι δικό της και φυσικά δεν το είχε κλέψει! Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο στο διαζύγιο του Ρώσου ολιγάρχη με την πρώην σύζυγό του.   

Η ζωή μετά το διαζύγιο

Αντίθετα με την Ελενα, η Ζέτα Βομβογιάννη έχει ξεχάσει το ροζ διαμάντι, έχοντας μετακομίσει εδώ και χρόνια στο Λος Αντζελες, μακριά από το Λονδίνο, το οποίο επισκέπτεται όποτε επιθυμεί. Την τελευταία φορά που συζητήθηκε το όνομά της ήταν όταν οι παπαράτσι τη συνέλαβαν να απολαμβάνει τα χάδια και τις τρυφερές αγκαλιές του διάσημου παραγωγού Simon Cowell επάνω στη θαλαμηγό του, στο Saint Barths. Η απόφασή της να σχεδιάσει κοσμήματα με την υπογραφή Zeta Graff προκάλεσε την οργή του πρώην πεθερού της, ο οποίος όμως δεν προχώρησε σε κάποια μέτρα, για ευνόητους λόγους. Εχοντας ζήσει σχεδόν μία δεκαετία μέσα στους κόλπους της οικογένειας Graff, γνωρίζει πάρα πολλά, τα οποία, αν δημοσιοποιηθούν, μόνο κολακευτικά δεν θα είναι για το προφίλ των διάσημων κοσμηματοπωλών. Η Ζέτα μετά το διαζύγιό της με τον Francois δεν παντρεύτηκε ξανά, προτιμώντας την ελευθερία της και μια εξαιρετική ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μακριά από τα διαμάντια που την πλήγωσαν



Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...