______

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Και όμως στην Ελλάδα της κρίσης «γεννιούνται» πολυεκατομμυριούχοι

Και όμως στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, ενώ κάποιοι βλέπουν τις τσέπες τους άδειες, κάποιοι συνεχίζουν να γίνονται εκατομμυριούχοι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ​φετινή έκδοση της έρευνας Wealth Report, της Knight Frank.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι η Ελλάδα είχε πέρυσι 721 πολυεκατομμυριούχους (η Knight Frank “μετρά” όσους έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, εξαιρώντας την αξία της βασικής τους κατοικίας). Και αυτό ενώ ο πληθυσμός των πολυεκατομμυριούχων της Ελλάδας ανερχόταν το 2003 σε 571 και το 2012 σε 709.
Μάλιστα, η Knight Frank εκτιμά ότι ο αριθμός των Ελλήνων πολυεκατομμυριούχων θα φτάσει τους 864 το 2023.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 92 Έλληνες έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια ενώ το 2012 ήταν 90. Επίσης οι δισεκατομμυριούχοι της Ελλάδας, είναι σταθερά δύο…
Η Knight Frank πιστεύει πως η άνοδος του χρηματιστηρίου της Αθήνας είναι αυτή που γεννά τους εκατομμυριούχους στην Ελλάδα της κρίσης. “Η ελληνική οικονομία μπορεί να παρέμεινε σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο, όμως, οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ενισχύθηκαν κατά 25% και όλοι προβλέπουν ότι η χώρα θα βγει επιτέλους από την ύφεση κατά τον επόμενο χρόνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...