______

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν κατά συρροή δολοφόνοι

Γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν κατά συρροή δολοφόνοι
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτές τις γραμμές σας λέμε ότι δεν πρέπει να σας επηρεάσει το κείμενο και να μην ξαναπατήσετε σε ιατρείο. Να βρίσκεστε σε νοσοκομείο και όταν σας πλησιάζει νοσοκόμος, εσείς να ουρλιάζετε «βοήθεια δολοφόνος». Αυτό που θα διαβάσετε είναι ιστορίες που συνέβησαν στο εξωτερικό και συντάραξαν την κοινή γνώμη.

- Ο «Δόκτωρ Θάνατος»
Η Βρετανία συγκλονίστηκε από τον δόκτορα θάνατο
Η Βρετανία συγκλονίστηκε από τον δόκτορα θάνατο
ο Shipman λίγο πριν κατηγορηθεί
ο Shipman λίγο πριν κατηγορηθεί

Ο Harold Shipman, είναι ίσως ο πιο διάσημος κατά συρροή δολοφόνος, γιατρός. Για το λόγο αυτό όταν αποκαλύφτηκαν τα εγκλήματα του, τα ΜΜΕ του έδωσαν το παρατσούκλι «Dr Death». Ο Shipman ήταν ένας Βρετανός γιατρός ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία 15 ανθρώπων, σε μια δίκη που η διάρκεια της ήταν μεγαλύτερη των 2 χρόνων, αλλά οι αρχές εικάζουν ότι ο αριθμός των δολοφονημένων από τον «Δόκτορα Θάνατο» μπορεί να αγγίζει τους 250 ανθρώπους. Ο Shipman, είχε δική του κλινική και σε αυτή τα θύματα του έβρισκαν τον θάνατο από υπερβολικές δόσεις φαρμάκων- δηλητηρίων. Στη συνέχεια ο γιατρός αλλοίωνε τους ιατρικούς φακέλους των σθενών και οι θάνατοι φαίνονταν ότι προέκυπταν από φυσικά αίτια και όχι από δολοφονίες. Το 80% των θυμάτων του ήταν γυναίκες. Ο Shipman απαγχονίστηκε στο κελί του στη φυλακή Wakefield στο Δυτικό Γιορκσάιρ, σε ηλικία 57 ετών.

- Ο «Κίτρινος Δολοφόνος»
ο δρ HU, δεν ήταν καν γιατρός
ο δρ HU, δεν ήταν καν γιατρός
Ο γεννημένος στην Κίνα dr HuWanlin, ήταν ο πονοκέφαλος για τις αρχές της πόλης Shangqiu. Εκεί ξαφνικά και στα 2 νοσοκομεία της πόλης άρχισαν να πεθαίνουν ανεξήγητα άνθρωποι. Και στα 2 νοσοκομεία εργαζόταν ο Wanlin.
ο Hu σήμερα
ο Hu σήμερα
Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε πειράματα στους ασθενείς τους και δίχως λόγο τους χορηγούσε ενδοφλέβια, πάστα βοτάνων εμποτισμένη με υψηλές ποσότητες Θειικού Νατρίου. Εικάζεται ότι από τα χέρια του βρήκαν το θάνατο 146 άνθρωποι. Στο δικαστήριο όμως καταδικάστηκε για τη δολοφονία 15 ανθρώπων. Επίσης όταν πήγε να του αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, διαπιστώθηκε ότι απλά δεν είχε άδεια.

- Η «Δολοφόνος Μαία» 
Έγινε και εξώφυλλο στο περιοδικό TIME
Έγινε και εξώφυλλο στο περιοδικό TIME
Στη δεκαετία του 40 την Ιαπωνία συγκλόνισε η ιστορία μιας μαίας. Μιας μαίας που δολοφόνησε περισσότερα από 169 νεογέννητα παιδάκια. Η Miyuki Ishikawa μια μαία γεννημένη στο 1897, αποφάσισε ότι έπρεπε να δολοφονεί όσα νεογέννητα, οι γονείς τους βρίσκονταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και θα δυσκολευόντουσαν να τα μεγαλώσουν.
Την ώρα της σύλληψης της. Κατηγορίες για δολοφονίες 169 νεογένητων
Την ώρα της σύλληψης της. Κατηγορίες για δολοφονίες 169 νεογένητων
Το 1948 αποκαλύφθηκε η δράση της και το δικαστήριο της επέβαλε ποινή… 4 ετών στις φυλακές. Κατά τη διάρκεια της δίκης η μαία απαίτησε και αποζημίωση από τους γονείς, αφού όπως είπε έδιωξε ένα βάρος από πάνω τους.

- Η «Αχόρταγη Νοσοκόμα» 
ερχόταν σε οργασμό αφού ξάπλωνε στο κρεβάτι και τα θύματα της ψυχορραγούσαν δίπλα της
ερχόταν σε οργασμό αφού ξάπλωνε στο κρεβάτι και τα θύματα της ψυχορραγούσαν δίπλα της
Η Jane Toppan, ήταν ένα κοριτσάκι που οι Ιρλανδοί μετανάστες γονείς της άφησαν σε ένα ορφανοτροφείο στη Βοστόνη επειδή δεν μπορούσαν να την μεγαλώσουν. Βρισκόμαστε στις ΗΠΑ στα 1850. Τελικά η Jane μεγάλωσε και έγινε νοσοκόμα. Το όνειρο της ήταν να γίνει γιατρός αλλά δεν το κατάφερε. Τελικά βρήκε δουλειά στο νοσοκομείο του Cambridge στη Μασαχουσέτη.
η δράση της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής
η δράση της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής
Όταν είχε βάρδια τα βράδια συνήθιζε να χορηγεί στους ασθενείς διάφορα σκευάσματα που είχαν σαν βάση τη μορφίνη και την ατροπίνη. Στη συνέχεια ξάπλωνε δίπλα στα ετοιμοθάνατα θύματα της και καθώς τα παρακολουθούσε να αργοσβήνουν, ερχόταν σε οργασμό. Η νοσοκόμα ομολόγησε 18 δολοφονίες και πέθανε σε ψυχιατρική κλινική το 1938

- Ο «Άγγελος του Θανάτου» 
ο Harvey αμέσως μόλις συνελήφθη
ο Harvey αμέσως μόλις συνελήφθη
Ο Donald Harvey, εργαζόταν σαν νοσοκόμος σε διάφορα γηροκομεία στο Σινσινάτι. Σε ηλικία 18 ετών, το 1970 και μέχρι το 1987 οι αρχές πιστεύουν ότι δολοφόνησε περισσότερους από 88 ηλικιωμένους. Στη δίκη ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να απαλύνει τον πόνο και τη μοναξιά τους, αλλά σύντομα το επιχείρημα του κατέρρευσε και οι πραγματογνώμονες είπαν ότι ο Donald δολοφονούσε από ευχαρίστηση και απολάμβανε σαδιστικά να βλέπει τους ηλικιωμένους να σβήνουν.
Στο δικαστήριο με τον κατάλογο των βεβαιωμένων θυμάτων του.
Στο δικαστήριο με τον κατάλογο των βεβαιωμένων θυμάτων του.
Όταν υποψιάστηκε ότι ο εραστής του Carl Hoeweler, τον απατούσε, δεν δίστασε να ρίξει αρσενικό στο φαγητό του, ενώ σε δυο γειτόνισσες που του έκαναν κάποτε παρατήρηση για τη μουσική έριξε μέσα στο νερό τους, ορό ηπατίτιδας. Παραμένει έγκλειστος στις φυλακές. Έχει καταδικαστεί σε 25 φορές ισόβια.

- Ο «Σκουπιδιάρης» 
αποκαλούσε τα θύματα του
αποκαλούσε τα θύματα του «σκουπίδια»
Άλλος ένας νοσοκόμος κατά συρροή δολοφόνος. Ο OrvilleMajors. Πήρε το παρατσούκλι του επειδή στο ημερολόγιο του που διαβάστηκε στη δίκη, αποκαλούσε τα ηλικιωμένα θύματα του, σκουπίδια και απόβλητα. Εργαζόταν στο νοσοκομείο Vermillion County Hospital στην Ιντιάνα. Τα θύματα του ξεπερνούν τα 130.
τα δολοφονούσε με χλωριούχο κάλιο
τα δολοφονούσε με χλωριούχο κάλιο
Τα δολοφονούσε αφού τους χορηγούσε ενέσεις με χλωριούχο κάλιο. Στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο ένας στους τρεις ασθενείς που είχε επιφορτιστεί να φροντίζει, πέθαινε. Αυτό κίνησε τις υποψίες των γιατρών. Σήμερα εκτίει την ποινή των 360 χρόνων που του έχει επιβληθεί, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

- Η «νοσοκόμα με το νερό»
Η Wagner όπως είναι σήμερα
Η Wagner όπως είναι σήμερα
Η Αυστριακή Waltraud Wagner, εργαζόταν ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο Lainz General της Βιέννης. Εκεί ξεκίνησε να δολοφονεί κυρίως ηλικιωμένους, απλά και μόνο για την ευχαρίστηση της, αλλά και για την ψευδαίσθηση που είχε ότι το να αφαιρείς ζωή σε κάνει θεό. Μάλιστα είχε στρατολογήσει και άλλες δυο νοσοκόμες και όλες μαζί είχαν σκοτώσει περισσότερους από 200 ηλικιωμένους. Στη δίκη βέβαια αποκαλύφτηκαν οι 49 δολοφονίες. Η ομάδα δρούσε ως εξής. Φρόντιζαν να έχουν μαζί νυχτερινή βάρδια. Τότε έμπαιναν στα δωμάτια νοσηλείας. Η μια ακινητοποιούσε τα αδύναμα θύματα. Η άλλη τους έκλεινε τη μύτη και η Wagner τους έριχνε νερό στο στόμα μέχρι να πνιγούν. Τα υγρά στους πνεύμονες ηλικιωμένων, κατά τη νεκροψία δεν κίνησαν την περιέργεια.

και όπως ήταν την εποχή της «δράσης» της. Στη φωτογραφία μαζί με τις άλλες 2 συγκατηγορούμενες της
Μέχρι που ένα απόγευμα σε μια ταβέρνα όπου τα έπιναν οι 3 νοσοκόμες κάποια υπερηφανεύτηκε για το πώς «χτυπιόταν ένας παππούς καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει και πως τον ακινητοποίησε.» Σε εκείνη την ταβέρνα σε διπλανό τραπέζι έτρωγε με την οικογένεια του ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου, που άκουσε τη συζήτηση. Από εκεί και μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.


Πηγή: invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...