______

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πλοκάμια σε τουριστικά μέρη είχε απλώσει το κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών

Πλοκάμια σε πολλά τουριστικά μέρη της χώρας, όπως Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, είχε απλώσει το κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και στο οποίο κατηγορούνται για συμμετοχή ένας δικηγόρος και ένας συνδικαλιστής. Η ζημία που υπέστησαν ιδιώτες και δημόσιο ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει έξι εικονικές εταιρίες τοποθετώντας «αχυράνθρωπους» στις διοικήσεις τους.

Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες και οφειλές προς το δημόσιο ή τις τράπεζες (profile) και τους ζητούσαν να «συνεργαστούν», υπογράφοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία αποδέχονταν την απόδοση ποσοστού επί των κερδών τους, με αντάλλαγμα «διευθέτηση-αποπληρωμή» των οφειλών τους από τις «εταιρίες». Οι επιχειρηματίες έδιναν τα ποσοστά των κερδών τους, τα μέλη όμως του κυκλώματος, πλήρωναν τις οφειλές με επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Οι εμπνευστές της απάτης άρπαξαν 14 εκατομμύρια ευρώ από τους επιχειρηματίες,χωρίς βέβαια να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ των οφειλών προς το δημόσιο.
Για την υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος και αναζητούνται άλλα δύο, όλοι Έλληνες.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις - κατά περίπτωση - κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δε επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
πηγή:ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...