______

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κέικ με χουρμάδες και μέλι

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,50 Η ΜΕΡΙΔΑ

Υλικά
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/³ κούπας έ.π. ελαιόλαδο
1/³ κούπας ηλιέλαιο
²/³ κούπας λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
3/4 κούπας κονιάκ
1½ κ.γ. κανέλα
1/³ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
½ κούπα μαύρες σταφίδες 
½ κούπα χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα 
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
250 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 
1-2 κ.γ. κανέλα για το πασπάλισμα




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες, τους χουρμάδες και τα καρύδια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Με ένα πινέλο λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα τον χυλό. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 30-40 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.




TIPS: Φτιάξτε το κέικ με οποιονδήποτε ξηρό καρπό ή ξερό φρούτο προτιμάτε ή έχετε στο σπίτι. 
Για να δείτε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. 


alatikaipiperi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...