______

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Χαμός με τις απολύσεις στο Δημόσιο: Απόλυτη η Τρόικα, τι δεν δέχεται η κυβέρνηση...

Το θέμα που έβαλε τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα, δηλαδή τις απολύσεις στο Δημόσιο και το 2015, αποτελεί όπως όλα δείχνουν το μεγαλύτερο εμπόδιο για επίτευξη συμφωνίας ενώ απομένουν ελάχιστες ώρες για να εκπνεύσει το τελεσίγραφο του Eurogroup προς την Αθήνα
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου». Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».
Από την πλευρά του, έτερο κυβερνητικό στέλεχος, παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για πρόσθετες απολύσεις το 2015, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%».
Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία, εκτός από τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι επικεφαλής των δανειστών έχουν εγείρει απαιτήσεις και για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...