ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ΩΡΑ 
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,30 η μερίδα
Υλικά
1 σουπιά (περίπου 1 κιλό), φρέσκια ή κατεψυγμένη, καθαρισμένη 
½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 σφηνάκι ούζο
4-5 ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή 100 γρ. ντομάτα κονκασέ από κονσέρβα
1 φύλλο δάφνης
½ ποτήρι νερό
αλάτι & πιπέρι
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά τη σουπιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το ούζο. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στο τηγάνι μας την ντομάτα, τη δάφνη, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και βράζουμε για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε τη σουπιά ζεστή πασπαλίζοντας με τον άνηθο.
TIP: Σερβίρετε τη σουπιά γαρνιρισμένη με λευκό ρύζι.
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πηγή: alatikaipiperi.gr