______

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα πράγματα από δέρμα!!!!

Το δέρμα είναι ένα τέλειο υλικό, φυσικό και ανθεκτικό και πολύ εύκολο να δουλευτεί. Δε χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις ή να πιάνουν φοβερά τα χέρια σου για να πειραματιστείς και να φτιάξεις κάποια μικρά δερμάτινα αντικείμενα. Διάλεξα εδώ κάποιες όμορφες, εύκολες και πρακτικές εφαρμογές για να σου ανοίξω την όρεξη.
Nα ξέρεις ότι ένα λεπτό κομμάτι δέρματος κόβεται πολύ εύκολα και με ψαλίδι και επίσης κολλιέται ή ράβεται και ζωγραφίζεται.
Εννοείται φυσικά ότι μπορείς να φτιάξεις τέλεια απλά δερμάτινα κοσμήματα, όπως αυτά τα δαχτυλίδια από την Lana Red. Για να τα φτιάξεις πάρε λίγο δέρμα και κόψτο σε μικρές λωρίδες με μήκος ίσο με τη διάμετρο του δαχτύλου σου. Κάνε δύο μικρές τρυπίτσες στην άκρη της κάθε λωρίδας και ράψε τη λωρίδα σε κύκλο. Έτοιμο!
1
Μπορείς επίσης να φτιάξεις σκουλαρίκια με δερμάτινα φτερά. Πάρε δέρμα σε δύο αποχρώσεις και κόψτο σε σχήμα φτερών, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Μετά κόψε με το ψαλίδι κάθετες εγκοπές για να δημιουργήσεις την αίσθηση του φτερού. Τρύπησέ τα στο πάνω μέρος και πέρασέ τα από ένα γάντζο για σκουλαρίκια.
2
Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα "διαμαντένιο" περιδέραιο! Κόψε το δέρμα σε σχήμα διαμαντιού και σχεδίασε τον οδηγό του σχεδίου. Κάλυψε με κολλητική ταινία όλο το διαμάντι εκτός από την περιοχή που θέλεις να χρωματίσεις. Με τον τρόπο αυτό ζωγράφισε με διαφορετικό χρώμα την κάθε πλευρά του διαμαντιού. Μόλις στεγνώσει, τρύπησέ το και κρέμασέ το με ένα κρικάκι από μια αλυσίδα.
3
Και επειδή τα κρόσσια είναι και φέτος must στα αξεσουάρ, κοίτα πόσο απλό είναι να φτιάξεις μια δερμάτινη φούντα [ tassel ] για να την κρεμάσεις όπου θες. Πάρε ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα. Κόψε κάθετες εγκοπές κάθε μισό εκατοστό αφήνοντας ακέραιη μια οριζόντια λωρίδα πάνω πάνω. Βάλε λίγη κόλλα στην πάνω λωρίδα, τοποθέτησε στη μία άκρη μια θηλιά και τύλιξε το ορθογώνιο σφιχτά. Τα κρόσσια θα μείνουν ελεύθερα ενώ το πάνω μέρος θα κολλήσει. Δέσε τη γύρω γύρω και κρέμασε τη.
4
Φτιάξε μπρελόκ ράβοντας μεταξύ τους δύο κομμάτια δέρμα που πρώτα έχεις κόψεις σε ένα γεωμετρικό σχήμα. Προτού το ράψεις τελείως πρόσθεσε λίγο γέμισμα και μην ξεχάσεις τη θηλειά.
5
Τέλος, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τέλεια πουγκιά για δωράκια. Κόψε το δέρμα σε κύκλο. Μετά κάνε τρύπίτσες με τη βοήθεια του τρυπητηριού σε ένα ομόκεντρο μικρότερο κύκλο. Πέρασε από τις τρύπες ένα κορδόνι και τράβα. Άμα θες μπορείς να προσθέσεις και ύφασμα στην εσωτερική πλευρά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...