______

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο τοίχος που κάνει τη διαφορά! Ιδέες για να μεταμορφώσεις το χώρο σου, χωρίς να αλλάξεις ούτε ένα έπιπλο

Τελικά, ένας τοίχος μπορεί να αλλάξει εντελώς την αίσθηση που αποπνέει ένας χώρος. Πάρε ιδέες...
Μέχρι πρόσφατα οι επιλογές που είχαμε στο μυαλό μας δεν ήταν και πολλές. Αλλαγή χρώματος τοίχου ή επιλογή κάποιας ταπετσαρίας τοίχου ήταν οι κλασικές διαθέσιμες επιλογές. Πλέον όμως έχουμε και άλλες εναλλακτικές.


1) Ο “μαυροπίνακας” είναι εξαιρετικά αγαπητός τα τελευταία χρόνια στη διακόσμηση. Είτε σαν μια λεπτομέρεια στην κουζίνα, το γραφείο ή το χολ όπου μπορούμε και να σημειώνουμε πράγματα (π.χ. στην κουζίνα τη λίστα με τα ψώνια ή στο γραφείο τις υποχρεώσεις της ημέρας), είτε σαν μια μεγαλύτερη επιφάνεια, όπως να κάνουμε μαυροπίνακα έναν ολόκληρο (κατά προτίμηση μικρό, ειδικά αν ο χώρος μας δεν είναι μεγάλος) τοίχο του σπιτιού, όπου μπορούμε μάλιστα να κάνουμε σχέδια (μόνιμα ή με κιμωλία που σβήνει) για να τον διακοσμήσουμε και να υπογραμμίσουμε τη χρήση του.



2) Τα παλιά στόρια αποκτούν νέα διάσταση. Τα παλιά ξύλινα παντζούρια είναι από τις πολύ αγαπημένες λεπτομέρειες των διακοσμητών, οι οποίοι συνδυάζουν πολλά διαφορετικά (και σε χρώμα) μεταξύ τους, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες επιφάνειες. Αν τα θέλουμε στο φυσικό χρώμα του ξύλου, για να φύγει το παλιό χρώμα τα περνάμε με ένα διαβρωτικό και στη συνέχεια τα περνάμε με βερνίκι εμποτισμού. Αν θέλουμε να έχουν κάποιο χρώμα (όπως τα παστέλ της φωτογραφίας) τα βάφουμε με πλαστικό χρώμα ή λαδομπογιά πάνω από το αρχικό τους. Για να στερεωθούν στον τοίχο χρειάζεται ειδική κόλλα και βίδες για απόλυτη σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...