______

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ¾ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής



  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  4. Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Προσθέτουμε στο τέλος την ρίγανη.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...