______

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Σε δυσθεώρητο ύψος το ελληνικό χρέος – Μεγαλύτερο από αυτό του 2009

Τέλος δεν έχει το ελληνικό χρέος. Παρά τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών, ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013 - ύψος μεγαλύτερο αυτού του 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση.

Συγκεκριμένα, το δημόσιο χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, που ήταν 303 δισ. ευρώ.

 

Διχογνωμία επικρατεί σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας -που αγγίζει το 180% του ΑΕΠ- μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».

 

Την ίδια ώρα, διάσταση απόψεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν, όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, καταδεικνύει νέα μελέτη του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας «βυθίστηκε» σε μεγαλύτερη ύφεση επειδή υπερεκτιμήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης το 2010.

 

Δεν φταίει ο λανθασμένος πολλαπλασιαστής για τις αισιόδοξες προβλέψεις ανάπτυξης στην περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνουν τώρα οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου, αλλά το γεγονός ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν εφαρμόστηκε επαρκώς.
 
πηγή left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...