______

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Θέμα ορίου ηλικίας για τους Αρχιερείς έχει τεθεί στην Ιερά Σύνοδο





Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιος στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.89 αποκάλυψε ότι στην Ιερά Σύνοδο ότι έχει τεθεί θέμα με την ισοβιότητα των τίτλων των Αρχιερέων. Ουσιαστικά έχει τεθεί θέμα ορίου ηλικίας των Αρχιερέων να αποχωρούν από το Θρόνο τους στα 70 ή 72 ετών.
Τόνισε επίσης κατά τις παλαιότερες δεκαετίες το θέμα τίθεται, στα παρασκήνια προς στον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο υπό της εκάστοτε Πολιτικής ηγεσίας, για να απαλλάσσονται τόσο αυτοί όσο και οι <<προοδευτικοί>>  εκκλησιαστικοί παράγοντες, από τους Μητροπολίτες, έχουν ισχυρότατο ελεγκτικό λόγο και παράλληλα υπερασπίζονταν στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και ενίσχυαν μέχρι και τώρα ενισχύουν το Ορθόδοξο φρόνημα του πιστού λαού.
Από την αρχή της παντοδυναμίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Χριστοδούλου το θέμα έχει τεθεί επίσημα υπό την Διοικούσας Εκκλησίας.
Ο Μακαριστός το είχε θέσει επισήμως, συνοδεύων με την πρόταση του με μια άλλη για την δημιουργία ξενώνα στην περιοχή του Χαλανδρίου Αττικής. Ενώ όπως την κατέθεσε έγκαιρα την πρόταση του δεν την υλοποίησε, διότι βρέθηκε αντιμέτωπος με φοβερές κατηγορίες ότι επιχειρεί να σκοτώσει τα άλογα όταν γεράσουν ή ότι ήθελε να απαλλαγεί  από τους γέροντες Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, οι οποίοι ήταν εμπόδιο.
α) Τον έλεγχο για πράξεις και συμπεριφοράς εντός της Εκκλησίας και
β) Με την παρουσία δεν δύναται να ελέγξει την Ιερά Σύνοδο.
Έπρεπε είτε να παραιτηθούν κάποιοι από αυτούς είτε να οδηγηθούν στην διαδικασία της παραίτησης για κάποιους λόγους είτε για διάφορους λόγους Ιατρικούς τους οποίους πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι από τηλεοράσεις (τότε είχε αντιδράσει δυναμικά ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. Θεόκλητος και άλλοι).
Το θέμα της ηλικίας το οποίο έχει τεθεί είναι προσβλητικό και υβριστικό από την μια πλευρά για το Άγιο Πνεύμα, το οποίο επικαλούνται οι Άγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς για την εκλογή των νέων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.
Αυτό επενεργεί για την εκλογή και όχι για ίντριγκες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Το θέμα όμως είναι εξοντωτικό από την μια πλευρά βέβαια για τους ασκητικούς, Φιλάνθρωπους και φτωχούς Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες αφού εάν τους απομακρύνουν από τα καθήκοντα τους, καταργούν βέβαια την ισοβιότητα, δεν θα έχουν την δυνατότητα για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Το κυριότερο όπως: είναι με αυτό το φλέγον θέμα που εξαφανίζονται όταν ακούν για όριο ηλικίας και οι τελευταίες αντιδράσεις από τους Αρχιερείς και τα εκκλησιαστικά κυκλώματα που μεθοδεύουν καινοτομίες λειτουργικές αναγεννήσεις, κατάργηση της λειτουργικής γλώσσας, την εκκοσμίκευσιν της Εκκλησίας.







Ιωαννίδης  Αχιλλέας  -  Αρθρογράφος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...