______

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μια εναλλακτική καρμπονάρα με κοτόπουλο που θα λατρέψετε

Μια υπέροχη και πιο υγιεινή παραλλαγή του κλασικού κι αγαπημένου πιάτου ζυμαρικών, που σίγουρα θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Υλικά
2 κ.σ.. ελαιόλαδο
100 γρ. παντσέτα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
8 κρόκοι 
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
αλάτι
1/2 κιλό μακαρόνια
4 φλιτζ. ψημένο κοτόπουλο φιλέτο σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε την πανσέτα και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να γίνει ξεροψηθεί, περίπου οκτώ λεπτα. Αφήνετε να κρυώσει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τους κρόκους, το βασιλικό και το δυόσμο.
3. Ταυτόχρονα βράζετε αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente και τα σουρώνετε.
4. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πανσέτα και σωτάρετε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα της κρέμας και τα μακαρόνια και βάζετε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο, περίπου τέσσερα λεπτά. Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ για το σερβίρισμα. Γαρνίρετε με τα καρύδια και ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...