______

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρομποτική Γεράκι θα Μπορούσε να Κρατήσει τα Πουλιά Μακριά από τα Αεροπλάνα

Όταν ένα σμήνος πουλιών συγκρούεται με ένα αεροσκάφος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών για το αεροσκάφος και την ανάγκη να κάνει μια προσγείωση έκτακτης ανάγκης.
Και αυτές οι συγκρούσεις μπορεί να είναι δαπανηρή. Απεργίες από τα πουλιά και άλλα άγρια ζώα αφήνουν πίσω τους $715 εκατομμύρια σε ζημιές κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια εκτίμηση από το γεγονός ότι εμφανίστηκε σε ένα 2011 Άρθρο της Wall Street Journal. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο, ακριβό πρόβλημα, και Σύντομα-Jo Chung, Αναπληρωτής Καθηγητής,Αεροδιαστημικής μηχανικής &; Συντονισμένη Εργαστήριο Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Ούρμπανα-Champaign, ελπίζει να λύσει με την ανάπτυξη ενός ρομποτικού γεράκι που κυνηγά πουλιά μακριά από αεροδρόμια.
"Το σκεπτικό εδώ είναι να μάθετε πώς να αντίστροφη μηχανικός bioinspired πτήση από την ρομποτική άποψη,"Chung είπε. "Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ρομποτικό γεράκι που μπορεί να τρομάξει μακριά τα αληθινά πουλιά από το αεροδρόμιο? Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρέπει να καταλάβουμε bioinspired πτήσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε τα πουλιά έχουν πολλαπλές αρθρώσεις στα φτερά τους και πώς λειτουργούν. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο πρόβλημα."
Chung έλαβε περίπου $500,000 στη χρηματοδότηση από το Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα στην ΚΑΡΙΈΡΑ του το Βραβείο του προγράμματος στο 2013 το σχέδιο αυτό falcon, καθώς και τη χρηματοδότηση από άλλες πηγές για να αναπτύξουν ένα computer vision based μέθοδο πλοήγησης.
Άλλες επιλογές
Χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό falcon έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τα σμήνη αυτά σήμερα, Chung είπε. Το πρόβλημα? Αυτή η μέθοδος είναι δαπανηρή και επικίνδυνη. Κάποιος πρέπει να ελέγχει και να εκπαιδεύσει τα γεράκια, τα οποία είναι και τα δύο δύσκολα καθήκοντα. Και peregrine falcons—falcons, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί να είναι το καλύτερο στην βοσκή τα σμήνη αυτά—είναι είδος προς εξαφάνιση.
Όπλα και ακτίνες λέιζερ, επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί για να τρομάξει μακριά τα σμήνη των πουλιών, Chung είπε, αλλά δεν είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ειδικά με τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...