______

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η «τίμια» Γερμανία ξεπλένει 100 δις το χρόνο - Έκαναν την διαφθορά ιδεολογία!

Υπερβαίνει τα 100 δισεκ. ευρώ το ξέπλυμα χρήματος στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας! Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί! 

Σύμφωνα με το businessnews, περίπου 15,000-28,000 παράνομες συμφωνίες συμβαίνουν στην αγορά ακινήτων, στην εμπορία αυτοκινήτων και στην αγορά τέχνης.

«Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που νομιμοποιήθηκαν στη γερμανική οικονομία και στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 δισεκ. και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκ. ετησίως», αναφέρει η έκθεση.

Η πλειοψηφία των χρημάτων που «ξεπλύθηκαν» στη χώρα προέρχονται από το εξωτερικό, λόγω της ισχυρής οικονομίας της Γερμανίας, η οποία δεν έχει καθιερώσει αυστηρούς νόμους σχετικά με τα ποσά που μπορούν να μεταφερθούν στη Γερμανία. 

Μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επικυρώσει νόμο ο οποίος θα περιόριζε τις ενιαίες συναλλαγές σε μετρητά σε ποσό ως 5 χιλ. ευρώ απέτυχε, καθώς συνάντησε την δημόσια δυσαρέσκεια.

Ορισμένοι Γερμανοί θεώρησαν το ν/σ ως μια προσπάθεια από το Βερολίνο για να εισβάλει στις ιδιωτικές τους υποθέσεις και όχι για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Όπως σημειώνει το rt.com, το Μάρτιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια εγκληματική οργάνωση κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, τα οποία προέρχονταν από πώληση ηρωίνης στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ξέπλυμα έγινε με την αγορά ακριβών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία μεταπωλήθηκαν στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή. Αυτό έγινε εφικτό, διότι σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η Γερμανία δεν περιορίζει τις συναλλαγές σε μετρητά.

ΠΗΓΗ: logiosermis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...