______

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Κοινοποιήστε στο Facebook Tweet on Twitter – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα. -Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της...

Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Δημοσιευμένο στην κατηγορία: Ενημέρωση


Κοινοποιήστε στο Facebook
Tweet on Twitter
– Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα.
-Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου  με την υψηλότερη ποιότητα ζωής.
  Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική.
Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη.
Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).   Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.
Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
  Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...