______

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εξαπατούσαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη προσποιούμενοι τους αστυνομικούς!

Η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, μετά από άμεση ενημέρωσή τους από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη αλλοδαπού άντρα, που ενέχεται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, μέσω τηλεφώνου.
Πρόκειται για 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και συνεργού του που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Απάτης και της Απόπειρας Απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συνεργός του συλληφθέντα, προσποιούμενος τον αστυνομικό, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 79χρονης ημεδαπής, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Στη συνέχεια, απαίτησε από την ηλικιωμένη γυναίκα την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το συγγενικό της πρόσωπο, τις νομικές συνέπειες του «υποτιθέμενου» τροχαίου ατυχήματος, ενώ κατέληξε σε συμφωνία για καταβολή 1.000 ευρώ.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες χθες (28-03-2016) στην περιοχή της Τούμπας, ο 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στην οικία της 79χρονης προκειμένου να παραλάβει το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο άντρες, με τον ίδιο τρόπο, κατά το προηγούμενο 24ωρο, απέσπασαν από δύο γυναίκες συνολικά 5.000 ευρώ.
Σε έλεγχο που έγινε στον συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο προσωρινής του διαμονής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.140 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τον συνεργό του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...