______

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Γιατί βουίζουν τα αυτιά μου;

Γιατί βουίζουν τα αυτιά μου;

To βουητό στα αυτιά απασχολεί αρκετούς ανάμεσά μας, και περιγράφεται ως θόρυβος στο ένα ή και στα δυο αυτιά. Οι ενοχλητικοί αυτοί ήχοι ποικίλουν σε ένταση και εμφανίζονται συνεχείς ή διακεκομμένοι.
Η αιτία εντοπίζεται στο εσωτερικό αυτί και σε βλάβες στα αισθητήρια κύτταρά του. Η ηλικίασυχνά είναι ένας παράγοντας αφού στους ηλικιωμένους είναι σύνηθες φαινόμενο η μείωση της ακοής που φυσιολογικά συμβαίνει να συνοδεύεται από βούισμα (εμβοές). Στις μικρότερες ηλικίες ενδέχεται να φταίει η έκθεση σε συχνούς και πολύ έντονους θορύβους.
Γιατί βουίζουν τα αυτιά μου;

Άλλες αιτίες μπορεί να είναι κάποια μόλυνσηστο αυτί, η λήψη μεγάλων δόσεων φαρμάκων (π.χ. ασπιρίνη ή αντιβιοτικά), η αναιμία, οι παθήσεις του θυροειδούς (υποθυροειδισμός) ή της καρδιάς, η υπέρταση κ.ά. Επιπλέον έχει βρεθεί ότι το άγχος και η κατάθλιψη μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να γίνει σωστήδιάγνωση κάτι που μόνο ο ειδικός γιατρό με τα εξειδικευμένα τεστ (ισορροπίας, αίματος κ.ά.) μπορεί να εξασφαλίσει. Η διάγνωση είναι αυτή που διαμορφώνει και τη θεραπεία(φαρμακευτική αγωγή, συσκευές ενίσχυσης της ακοής, θεραπείες χαλάρωσης από το στρες κ.ά.).
Γιατί βουίζουν τα αυτιά μου;

Για να προστατεύσουμε τα αυτιά μας, υπάρχουν μια σειρά από συστάσεις που αν εφαρμοστούν σωστά, έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
-Αποφεύγουμε την έκθεση σε μεγάλη και συνεχή ηχορύπανση.
-Κρατάμε χαμηλή την πίεσή μας αποφεύγοντας το αλάτι και τον καφέ.
-Ο έλεγχος της αρτηριακής μας πίεσης πρέπει να είναι συχνός.

Η σωματική άσκηση βοηθά την κυκλοφορία του αίματος που χρειάζεται για τον έλεγχο των εμβοών. Το ίδιο και η σωματική ανάπαυση.
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...