______

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ για τον Όσκαρ Πιστόριους! Δείτε πόσα χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ "έφαγε"!

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκε την Τρίτη ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριου για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στένκαμπ,ενώ του επιβλήθηκαν επίσης τρία χρόνια με αναστολή για την παράνομη οπλοκατοχή.
Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα άνοιξε την Τρίτη την τελευταία συνεδρίαση στη δίκη του Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013, αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής.
«Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου», δήλωσε η δικαστής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.Στη συνέχεια τόνισε ότι δεδομένου του βαθμούς της αμέλειας, δεν θα ήταν κατάλληλη ποινή ο κατ' οίκον περιορισμός. Επίσης, τόνισε ότι «η παρούσα υπόθεση είναι τόσο σοβαρή, ώστε μια ποινή με αναστολή, δεν θα ήταν σκόπιμη». Στη συνέχεια τόνισε ότι «είμαι της άποψης ότι μια ποινή μη στέρησης της ελευθερίας θα έστελνε λάνθασμένο μήνυμα προς την κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, μια μακρόχρονη φυλάκιση δεν θα ήταν η κατάλληλη (ποινή), καθώς θα έδειχνε ότι λείπει το στοιχείου του ελέους». Αφού λοιπόν, τόνισε η ποινή και το έλεος δεν έχουν σχέση με την αδυναμία ή τη συμπόνοια προς τον εγκληματία, παρά μόνο με την απόδοση δικαιοσύνης, ζήτησε από τον Πιστόριους να σηκωθεί όρθιος. Εκεί, του ανακοίνωσε πως του επιβάλλονται πέντε χρόνια για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και ακόμη τρία χρόνια με αναστολή για την παράνομη οπλοκατοχή.
Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Οσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας. Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη του μπουρούσε ναεπισύρει από ποινές που αρχίζουν από την προσφορά κοινωφελούς έργου και φθάνουν μέχρι την πολυετή κάθειρξη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών. Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κοινωφελούς εργασίας, επισημαίνοντας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά από επτά μήνες δικαστικής διαμάχης.
Πηγή: iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...