______

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσ/κη: Σάλος από την είδηση ότι πρέπει να ψωνίσεις για να πας στις τουαλέτες του ΟΣΕ


Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι για να πάει κανείς στις τουαλέτες του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης πρέπει πρώτα να έχει ψωνίσει κάτι από τα καταστήματα. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα πάρει τον κωδικό που απαιτείται για να τον πληκτρολογήσει στο μηχάνημα και να του επιτραπεί η είσοδος.
«Εάν τύχει να ταξιδέψετε μέσω του σταθμού φροντίστε να περιορίσετε τις προσωπικές σας ανάγκες. Δεν υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες τουαλέτες, θα πρέπει να ψωνίσετε οπωσδήποτε από τα καταστήματα για να σας δοθεί κωδικός τουαλέτας. Ακόμα και έτσι θα πρέπει προφορικά να αναλύσετε το πρόβλημά σας και προφορικά θα σας πουν το νούμερο. Oπότε... δεν πεινάτε; Θα φάτε. Δεν καπνίζετε; Θα καπνίσετε. Είστε άτομο υπερήλικο, ή με ειδικές ανάγκες; Θα πρέπει να αναλύσετε το πρόβλημά σας και σε κανέναν περαστικό για να σας βοηθήσει» ισχυρίστηκε ένας ταξιδιώτης που έστειλε την εν λόγω φωτογραφία σε επαρχιακό site της Θεσσαλονίκης.


 Η αλήθεια όμως είναι πως στον χώρο του ΟΣΕ υπάρχουν και δημόσιες τουαλέτες στις οποίες η πρόσβαση είναι ελεύθερη και βρίσκονται στο ισόγειο.
Προφανώς οι τουαλέτες στις οποίες αναφερόταν ο ταξιδιώτης, είναι τουαλέτες οι οποίες ανήκουν στο χώρο που έχει νοικιάσει εταιρεία εντός του ΟΣΕ και φιλοξενεί καταστήματα εστίασης.
Μάλιστα υπάρχουν και πινακίδες που υποδεικνύουν πού είναι οι δημόσιες τουαλέτες.
Επίσης σύμφωνα με δικηγόρους οι δημόσιοι χώροι υποχρεούνται να έχουν δημόσιες τουαλέτες ενώ σε ένα ιδιωτικό χώρο ο νόμος δεν προβλέπει ότι κάποιος δεν μπορεί να βάλει «κλειδαριά» σε αυτές.



Πηγή :  seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...