​SMS-«ΦΩΤΙΑ» που καίνε τον Ηλία Κασιδιάρη και τη «Χρυσή Αυγή» για τα επεισόδια του 2011, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Για την ακρίβεια, η Δικαιοσύνη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της, στα επεισόδια και το πογκρόμ κατά μεταναστών, που διαδραματίστηκαν στον απόηχο της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη από αλλοδαπούς.
xa_10.jpg
Από τα sms, προκύπτουν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τόσο τουΗλία Κασιδιάρη όσο και άλλων μελών της «Χρυσής Αυγής» στα εν λόγω επεισόδια, μιας και τα μηνύματα που δέχτηκε ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος τύπου του ακροδεξιού κόμματος, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανακριτριών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ SMS ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ:
«Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12/5/2001 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο "...στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια", στις 14.38.12 "Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;", ενώ στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, "γ..τους..."» αναγράφεται  χαρακτηριστικά στη δικογραφία.
xa1_5.jpg
Να σημειώσουμε, πως η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χ.Α μετά τη δολοφονία Καντάρη (10/05/2011), όπου είχαν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κατά μεταναστών, ενώ από άγριους ξυλοδραμούς είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές, στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια (η σορός του είχε βρεθεί στις 12 Μαΐου.
αρχείο λήψης (1).jpg
Αν και μέχρι στιγμής η δικογραφία κάνει αναφορά για ανθρωποκτονία από αγνώστους, σε φωτογραφίς που υπάρχουν από εκείνη την ημέρα, απεικονίζονται καρέ καρέ, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι βουλευτές της Χ.Α, με καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια.
Ως ηγετικά στελέχη του πογκρόμ σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά, εμφανίζονται οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
αρχείο λήψης.jpg
Η δικογραφία, αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, καθώς, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τηνοδό Γ΄Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς. Μάλιστα υπάρχει και φωτογραφία που δείχνει τον Ηλία Κασιδιάρη να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της Χ.Α.
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ:
Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να είναι «ψυχραμένος» με τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς δεν μπορεί να του συγχωρέσει πως ενώ το βίντεο με τη συνομιλία του με τον Μπαλτάκο υπήρχε από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2013, ο «υπαρχηγός» του το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο όταν εκείνος επρόκειτο να κληθεί σε απολογία.