______

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ζελέ με γιαούρτι σε δύο γεύσεις

Υλικά για 6 άτομα


2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση φράουλα
2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση κεράσι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
φράουλες ολόκληρες, καλά πλυμμένες
κεράσια ολόκληρα, καλά πλυμένα (μην αφαιρέσετε το κοτσανάκι τους)


Εκτέλεση



Σε ένα μπολ, φτιάχνω, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τη μια συσκευασία ζελέ κεράσι. Αφήνω για λίγο να κρυώσει και προσθέτω το μισό γιαούρτι (200 γρ.). Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως τα δύο μίγματα και μοιράζω σε 3 ποτήρια, γεμίζοντάς τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τη μία συσκευασία ζελέ φράουλας και γεμίζω τα άλλα 3 ποτήρια, επίσης μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο και τα αφήνω να παγώσουν και να σφίξουν για 2 ώρες.
Σε ένα μπολ φτιάχνω τη δεύτερη συσκευασία ζελέ κεράσι, ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού. Το αφήνω να κρυώσει λίγο. Βγάζω από το ψυγείο τα 3 ποτήρια με το μίγμα γιαούρτι-κεράσι και με προσοχή (χρησιμοποιώ κουτάλι) μοιράζω το υγρό ζελέ επάνω στην κρέμα. Βυθίζω λίγα ολόκληρα κεράσια στο ζελέ και ξαναβάζω τα ποτήρια στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το ζελέ φράουλα.
Αφήνω τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ και σερβίρω.
dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...