______

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 23-26΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 3,80 η μερίδα

Υλικά
2 έτοιμες ζύμες για πίτσα, ψυγείου
2 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος ή 4 από μπούτι, σε λεπτές λωρίδες 
200 γρ. φέτα, τριμμένη
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 2 κ.γ. ξερό, τριμμένο
280 γρ. μοτσαρέλα ώριμη, ή κασέρι, τριμμένα
αλάτι & πιπέρι
2 κρόκοι αβγού
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 
½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό (ή δυόσμο ή βασιλικό), ψιλοκομμένο ή 1-2 κ.γ. ξερό, τριμμένο 
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό (ή δυόσμο ή βασιλικό) και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι, για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να φτιάξουμε την πίτσα.      
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και το μεταφέρουμε σε μπολ για να κρυώσει. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα και τον δυόσμο με κουτάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Στον πάγκο εργασίας, με πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε ελαφρά τις ζύμες για να ισιώσουν (να έχουν το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνειά τους) και τους δίνουμε κυκλικό σχήμα. Με μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας στο κέντρο κάθε κομματιού, απλώνοντάς την. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη μοτσαρέλα, το μείγμα της φέτας και το κοτόπουλο. Κλείνουμε τις ζύμες σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας ελαφρά τα σημεία που ενώνουν για να κολλήσουν καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους σε 2 κ.σ. κρύο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Ψήνουμε για 23-26 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της ζύμης. 


Tips: Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη για πίτσα (βλ. συνταγές: ψωμια & ζύμες).
Για ευκολία στο κόψιμο αφήστε την πίτσα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε κόβοντάς την με κόφτη πίτσας σε σχήμα ροδέλας (βλ. χρήσιμος οδηγός: σκεύη & εργαλεία).

alatikaipiperi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...