______

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ποια είναι τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στον κόσμο;(ΦΩΤΟ)

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας με τη λίστα που ακολουθεί!
Ο ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε τη λίστα με τα  πλάσματα που προκαλούν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας του ανθρώπινου είδους!
Ακολουθεί το γράφημα που παρουσίασε η gatesnotes.com και δείχνει κατά προσέγγιση τους  θανάτους  που προκαλούνται από όλα τα είδη των ζώων.
Στο μυαλό του ανθρώπου υπάρχει ο καρχαρίας από το είδος του ψαριού. Μόνο που στη λίστα βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόνο δέκα άτομα.
 Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο λύκος αλλά λίγο πιο πάνω βρίσκεται το λιοντάρι με 100 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσειες τους.
Με  100 άτομα και  οι  ελέφαντες βρίσκονται στην ίδια θέση ενώ διάσημος για την επιθετικότητά  του είναι ο ιπποπόταμος με 500 άτομα.
 Στα 1000 άτομα φτάνουν οι επιθέσεις προς τον άνθρωπο από τους κροκόδειλους. Η έκπληξη μέσα  στη λίσταςέγινε από δυο παρασιτικά σκουλήκια(Tapeworn kai Ascariw) τα οποία μετρούν περίπου τους 2500 χιλιάδες θανάτους. Αυτά, έχουν την ικανότητα να προσβάλλουν το πεπτικό σύστημα των ζώων και των ανθρώπων. Το πρώτο μπορεί να φθάσει μέχρι και 3,5 μέτρα εντός του εντέρου και το άλλο τα 40 εκατοστά.
 Tα σαλιγκάρια του γλυκού νερού είναι υπεύθυνα για τη μεταδοτική μολυσματική ασθένεια σχιστοσωμίωση με ετήσιους θανάτους 10000 ατόμων. Στην ίδια θέση  μαζί με τη μύγα τσε- τσε είναι και ένα είδος σκαθαριού Assasins Bug που μεταδίδει την ασθένεια τρυπανοσωμίωση.
 Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου φθάνει τους 25000 θανάτους λόγω του ιόυ της λύσσας και το τσίμπημα του φιδιού φθάνει τους 50000 ετησίως.
 Τη θέση λίγο πριν την κορυφή έχει ο  ίδιος ο άνθρωπος με 450000 θανάτους και τελικά στην πρώτη θέση βρίσκεται το κουνούπι με 750000 θανάτους από το τσίμπημά του και με 200 εκατ. κλινήρεις λόγω των ασθενειών που μεταφέρουν. Η χειρότερη αρρώστια που μεταδίδουν είναι η ελονοσία και το μόνο μέρος πάνω στον πλανήτη που δεν απειλείται από αυτά είναι η Ανταρκτική.

apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...