______

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αυξάνεται το ρεύμα – (Ενημερωθείτε αναλυτικά πριν πατήσετε τους διακόπτες)

​Νέες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή από την Βουλή μετά την δέσμευση της κυβέρνησης προς την τρόικα για μηδενισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο τέλος του 2014.
Πιο συγκεκριμένα, τα νέα τιμολόγια θα περιλαμβάνουν αυξήσεις του τέλους ΕΤΜΕΑΡ το οποίο καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ήδη με απόφασή της προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό του για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με ισχύ από την προσεχή Τρίτη 1η Απριλίου.
Για τους οικιακούς καταναλωτές, π.χ., το τέλος κατά την απόφαση αυτή αυξάνεται κατά 114% (από 20,8 σε 44,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα), για τις αγροτικές χρήσεις 150% (από 7,33 σε 18,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα), κλπ.
Ωστόσο η απόφαση αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεξετασθεί με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ώστε η αύξηση να περιοριστεί μεσοσταθμικά (σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου) στα 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Δηλαδή η μεσοσταθμική τιμή του τέλους θα διαμορφωθεί γύρω στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 14,96 ευρώ που είναι σήμερα και 33,68 ευρώ που θα πήγαινε αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο προβλέπουν για αρκετές κατηγορίες επενδύσεων (π.χ. οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά) μικρότερη μείωση στις εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά κλπ.) σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση.


star.gr

3 σχόλια:

  1. Ήδη τις έχουμε καταλάβει τις αυξήσεις της ΔΕΗ. Με μείωση μισθού, με κατάργηση του ταμείου ανεργίας κατά 3 μήνες...όλα καλά. Και που να δείτε εσείς αγαπητοί κυβερνώντες ΤΙ θα καταλάβετε στις εκλογές !!! Όλοι εμείς οι λογικοί και όχι κολλημένοι Έλληνες σας επιφυλάσσουμε αξέχαστα αποτελέσματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαζική έξοδο από τη ελλάδα αφήστε τους με τους άχρηστους και τους συνταξιούχους να δούμε μετά από που θα τα μαζέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...