______

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η επισκληρίδιος μπορεί να κρύβει κινδύνους;

Σκέφτομαι να γεννήσω με επισκληρίδιο αναισθησία. Υπάρχει πιθανότητα αυτό να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες; Έχω ακούσει ότι στο παρελθόν κάποιες γυναίκες είχαν παραλύσει επειδή κάτι δεν πήγε καλά στη διαδικασία.


Σήμερα η επισκληρίδιος, είναι μια από τις επιλογές που έχει η επίτοκος γυναίκα για να μην αισθάνεται πόνο κατά την πιο ωραία στιγμή της ζωής της, τη γέννηση του παιδιού της. Σαφώς όπως κάθε ιατρική πράξη, και η επισκληρίδιος αναλγησία δεν είναι άμοιρη επιπλοκών.
Παρόλα αυτά, οι επιπλοκές αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μία πιθανή επιπλοκή της επισκληρίδιου μπορεί να θεωρηθεί η υπόταση. Μπορεί να παρουσιαστεί μούδιασμα στα πόδια μετά τον τοκετό και στην περίπτωση αυτή συνιστάται η εξέταση από τον αναισθησιολόγο. Συχνή «παρενέργεια» της επισκληρίδιου είναι και η παράταση του δευτέρου σταδίου του τοκετού (της εξώθησης), γιατί η έγκυος δεν νιώθει την ανάγκη να πιέσει.
Έχει υπολογιστεί ότι ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης μετά από διενέργεια ραχιαίας ή επισκληρίδιου αναισθησίας είναι μικρότερος από 1 στις 20.000. Ο κίνδυνος παράλυσης είναι 2 έως 3 φορές σπανιότερος σε σύγκριση με άλλης μορφής μόνιμη βλάβη. 
Σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζετε ότι η επισκληρίδιος είναι μια τεχνική ρουτίνας σήμερα, η οποία είναι απολύτως ασφαλής, όταν διενεργείται από έμπειρο αναισθησιολόγο.



faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...