______

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πυρηνικός φυσικός ετών... 13: Κατασκεύασε στο σχολείο του έναν πυρηνικό αντιδραστήρα!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε ο νεότερος πυρηνικός φυσικός. Πέτυχε πυρηνική σύντηξη από το μηδέν, χρησιμοποιώντας ενέργεια για να κάνει δύο άτομα υδρογόνου να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν το χημικό στοιχείο ήλιον.
Ο λόγος για τον 13χρονο Jamie Edwards, o οποίος φοιτά στο σχολείο Penwortham Priory Academy, κοντά στην πόλη Πρέστον στη Βρετανία.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Jamie πληροφόρησε τον διευθυντή του γυμνασίου του ότι ούτε λίγο ούτε πολύ σκοπεύει να κατασκευάσει μέσα στην τάξη έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. 

Τότε ο δάσκαλος έμεινε με ανοιχτό το στόμα λέγοντας «Μήπως θα τινάξουμε στον αέρα το σχολείο;».Τελικά το πείραμα πέτυχε!
«Πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα. Είναι πραγματικά κάτι πολύ σπουδαίο. Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη - αν και οι φίλοι μου νομίζουν ότι είμαι τρελός» είπε αμέσως μετά ο Jamie.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που άφησε έκπληκτους τους γύρω του ο 13χρονος. 

Όταν ήταν ακόμα πιο μικρός είχε αγοράσει μετρητή ραδιενέργειας Γκάιγκερ συγκεντρώνοντας χρήματα από το χαρτζιλίκι που του έδιναν οικείοι του για τα Χριστούγεννα.
Όσο για το πείραμα; Πήρε την απόφαση να το προχωρήσει όταν διάβασε για έναν 14χρονο μαθητή στις ΗΠΑ,  ο οποίος ήταν το νεότερο άτομο που κατασκεύασε μικρό αντιδραστήρα το 2008 στη Νεβάδα. «Το είδα, μου άρεσε και αποφάσισα να το δοκιμάσω κι εγώ» είπε ο Jamie! Και τα κατάφερε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...