______

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Cranberry: Λίγες θερμίδες... πολλαπλά οφέλη! (PHOTOS)

Ο μικροσκοπικός κόκκινος καρπός από τη Βόρεια Αμερική διαθέτει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από πολύτιμα συστατικά, όπως  κάλλιο, φώσφορο, νάτριο, αλλά και βιταμίνη C, καθώς και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά.
Φυσική φροντίδα
Αν ταλαιπωρείσαι από ουρολοιμώξεις ή κυστίτιδες, βάλε το κράνμπερι στη διατροφή σου για ένα χρόνο και θα δεις σημαντική βελτίωση. Η ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση των cranberries προστατεύει από τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος.
Επιπλέον, το cranberry περιέχει διάφορους τύπους φλαβονοειδών που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες προλαμβάνοντας την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και την πρόωρη γήρανση. To κράνμπερι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη  καρκινικών κυττάρων, προστατεύοντας έτσι από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού.
Γλυκόξινη απόλαυση
Δύο ποτήρια χυμού από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σου σε φυτικές ίνες, και επιπλέον σε θωρακίζουν από τις λοιμώξεις και τις ιώσεις. Απόλαυσέ τον σκέτο ή σε γευστικά κοκτέιλ με άλλους χυμούς φρούτων.
Μια χούφτα αποξηραμένα κράνμπερι της Ocean Spray σε εφοδιάζει με ενέργεια για όλη τη μέρα, ενώ οι σάλτσες κράνμπερι της Ocean Spray δίνουν ξεχωριστή γεύση στα σάντουιτς και το ψητό κρέας ή το ψάρι.
Καρποί, όπως τα σμέουρα, τα μύρτιλα και τα κράνα, καταναλώνονται όλο και περισσότερο ως υγιεινές τροφές , δεν έχουν όμως τα ίδια οφέλη. Στην Ελλάδα, μπορείς να βρεις το αυθεντικό cranberry κυρίως σε μορφή χυμού ή αποξηραμένων καρπών, στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα καταστήματα υγιεινής  τροφής.
Athensmagazine. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...