______

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γλειφιτζούρια σοκολάτας με Μερέντα και μπισκότα από την Αργυρώ!

Ένα φανταστικό επιδόρπιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά συνταγής:

8 φέτες κέικ
1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα σοκολάτα
1 μικρή συσκευασία (250 γρ.) Merenda
1 συσκευασία (300 gr ) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
100 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Για το γαρνίρισμα:
τριμμένα μπισκότα 
σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη. Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.

Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την Merenda και το τυρί κρέμα  και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ' ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10'  για να σφίξουν.

Τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν. Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια. Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...