______

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ομορφιά εξασφαλίζει καλύτερους βαθμούς στο σχολείο!


Η ομορφιά εξασφαλίζει καλύτερους βαθμούς στο σχολείο...

Έρευνα έδειξε πως οι καλοί σχολικοί βαθμοί συσχετίζονται εκτός από τις επιδόσεις, με την εμφάνιση και την ομορφιά των μαθητών! Σύμφωνα με την μελέτη η ομορφιά, η περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και η προσωπικότητα των μαθητών γυμνασίου, βοηθούν στο να αντιμετωπίζεται πιο θετικά από τους καθηγητές και να παίρνει υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα. 

Οικονομολόγοι έχουν ήδη διαπιστώσει ότι η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση βοηθά έναν εργαζόμενο στο να βρει ευκολότερα δουλειά, να πάρει καλύτερο μισθό ή να πάρει προαγωγή. Σύμφωνα με τις έρευνες η ευνοϊκή μεταχείριση πηγάζει από τη συσσωρευμένη προσοχή που συγκεντρώνει ο εργαζόμενος και που σταδιακά αποδίδει οφέλη και μια ανάλογη διαδικασία φαίνεται πως ισχύει και στο σχολείο. 

Η μελέτη που έγινε από ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ προσφέρει νέα στοιχεία για μια περιοχή έρευνας που μέχρι τώρα περιοριζόταν αποκλειστικά σε ενηλίκους. Μελετήθηκε η επίδραση που έχουν τρία στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης μαθητών και μαθητριών: η ομορφιά, η περιποιημένη εμφάνιση και η προσωπικότητα και βρέθηκε τελικά πως υπάρχει θετική συσχέτιση με τη βαθμολογία των μαθητών. 

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι καθηγητές έχουν ένα βαθμό προκατάληψης υπέρ ή κατά ορισμένων μαθητών ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση των τελευταίων.

radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...