Αν σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας στο δρόμο, δεν πρέπει να την αφήνετε ξεκλείδωτη ούτε για 10 λεπτά!
Η ασφάλεια της «καλής» σου δε σταματά να αποτελεί μέριμνα μόλις κατέβεις από τη σέλα της. Ειδικά αν την αφήνεις στο δρόμο, οι κίνδυνοι να κλαπεί είναι πολλοί.
Ένα κλειστό γκαράζ σίγουρα σας λύνει τα χέρια, αλλά λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν ένα στη διάθεσή τους. Από τη στιγμή λοιπόν που η μοτοσικλέτα θα περνάει τα βράδια της σε κοινή θέα μπροστά από το σπίτι, το πρόβλημα μεγαλώνει και πρέπει αντίστοιχα να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης.
· Να θυμάστε ότι κανένα σύστημα προφύλαξης δεν είναι απαραβίαστο. Αυτό που οφείλετε να κάνετε, κλειδώνοντάς τη, είναι να αποθαρρύνετε τον επίδοξο κλέφτη ή να τον καθυστερήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ελπίζοντας ότι θα γίνει αντιληπτός. Καλό, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε πολλές και διαφορετικού τύπου κλειδαριές, να κάνετε δηλαδή συνδυασμό π.χ. λουκέτο δισκόφρενου μαζί με αλυσίδα.
· Καλή λύση είναι ο συναγερμός. Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο.
· Κλειδώνετε τη μοτοσικλέτα σε σταθερό σημείο (κολώνα, δέντρο) και από σταθερό σημείο του πλαισίου. Αν περνάτε την αλυσίδα μόνο από τον τροχό, μην εκπλαγείτε αν το πρωί βρείτε μόνο αυτόν!
· Βάλτε τα λουκέτα με την εσοχή της κλειδαριάς να μην είναι προς το μέρος του δρόμου. Θα δυσκολέψει λίγο και εσάς (που έχετε το κλειδί) να το ξεκλειδώσετε, αλλά φανταστείτε πόσο θα δυσκολέψει τον επίδοξο κλέφτη. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε πολύτιμο χρόνο.
· Προσπαθήσετε να έχετε οπτική επαφή με το σημείο που την κλειδώνετε, αν μάλιστα αυτό φωτίζεται ή έχει κίνηση και το βράδυ ακόμα καλύτερα. Ίσως είναι προτιμότερο, μάλιστα, να την βάζετε στην πλευρά απέναντι από το σπίτι σας και όχι ακριβώς μπροστά.
· Να θυμάστε, τέλος, πως δεν την αφήνουμε ξεκλείδωτη ούτε για 10 λεπτά! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κλέφτες ακολουθούν τα θύματά τους και «χτυπούν» αμέσως μόλις αφήσουν τη μοτοσικλέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!