______

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ένας νεκρός από επίθεση καρχαρία στη Νέα Ζηλανδία

Τη ζωή ενός 47χρονου άνδρα στοίχισε επίθεση καρχαρία στα ανοιχτά παραλίας στη Νέα Ζηλανδία, κοντά στην πόλη... του Όκλαντ.

Η επίθεση έλαβε χώρα περίπου στη 1.30 μ.μ. τοπική ώρα στην παραλία Μουριουάι, στα δυτικά του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 47χρονος κολυμπούσε όταν δέχθηκε την επίθεση. Η αστυνομία εξαπέλυσε πυρά κατά του καρχαρία, πριν ο τελευταίος εξαφανιστεί.

Οι επιθέσεις καρχαριών στη Νέα Ζηλανδία είναι ιδιαίτερα σπάνιες.

Μόνο 11 από αυτές έχουν αποβεί μοιραίες από το 1847, οπότε και υπάρχει σχετική καταγραφή, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Ωκεανίας.

Η τελευταία επιβεβαιωμένη απώλεια ανθρώπινης ζωής από επίθεση καρχαρία συνέβη το 1976 στον κόλπο του Πλέντι, νοτιοανατολικά του Όκλαντ.

Αστυνομία και ναυαγοσώστες κινήθηκαν αμέσως προς το σημείο, όπου και η αστυνομία άνοιξε πυρ, χωρίς ωστόσο να αποτρέψει το θανάσιμο τραυματισμό του λουόμενου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μήκος του καρχαρία υπολογίζεται κοντά στα τέσσερα μέτρα.

Μαρτυρίες ψαράδων της περιοχής, τις οποίες επικαλείται το δίκτυο BBC, αναφέρουν ότι πιθανόν να υπήρχε εμπλοκή περισσότερων του ενός καρχαριών στην επίθεση.

Ο νεοζηλανδός ειδικός επί των καρχαριών, Κλίντον Ντάφι, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι γενικότερα τέτοιου είδους επιθέσεις είναι εντελώς ασυνήθιστες.

«Έχει πιθανότατα να κάνει με το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο νερό. Στο 99% των περιπτώσεων οι καρχαρίες αγνοούν πλήρως την ανθρώπινη παρουσία», υπογράμμισε ο κ. Ντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...