______

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης

Σιροπιαστό γλυκό ιδανικό για καλέσματα με πολλά άτομα και για μπουφέ. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. 

 Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
    250 γρ. βούτυρο γάλακτος
    400γρ. φιστίκι Αιγίνης ψύχα ωμή
    Για το σιρόπι
    3 1/2 φλιτζάνια νερό
    3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 φλιτζάνι μέλι
    μισή λεμονόκουπα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Χοντροκόβουμε το φιστίκι Αιγίνης. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε φιστίκι. Εναλλάξ βάζουμε ανά δύο φύλλα βουτυρωμένα φιστίκι. Βάζουμε λεπτή βέργα κατά μήκος του φύλλου και σφίγγουμε τυλίγοντας το φύλλο σε ρολό σφιχτό. Σηκώνουμε όρθια τη βέργα και σουρώνουμε ελαφρά το ρολό. Το τραβάμε με προσοχή και αφαιρούμε τη βέργα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλα δύο ρολά. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες των 2 εκ. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μετά δεν ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε. Στύβουμε λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση για 1'. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε σιγά σιγά περιχύνοντας τα κρύα σαραγλί στο ταψί. Αφήνουμε να ρουφήξουν καλά για 2 ώρες και τα αναποδογυρίζουμε να ρουφήξουν σιρόπι και από την άλλη.

Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
 30 λεπτά


http://argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...