______

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Οδηγός επιβίωσης: Πώς να βάλεις (το τέλειο) πλυντήριο

Για αρχή ρίξε μια ματιά στην αποκωδικοποίηση...





Το πλυντήριο δεν πρέπει να γεμίζει ασφυκτικά προκειμένου να πλυθούν τα ρούχα. Αν η πόρτα του κλείνει με το ζόρι, αφαίρεσε μερικά, αλλιώς κολλάει η σκόνη πάνω τους, δεν πλένονται καλά και βγαίνουν βρώμικα.

Στα σκούρα καλύτερα να βάζεις υγρό απορρυπαντικό γιατί η σκόνη τείνει να κολλάει και να αφήνει σημάδια στα μαύρα ρούχα.

Όχι πολύ υψηλές θερμοκρασίες γιατί καίγονται τα υφάσματα. Ιδανικά πλύνε τα ρούχα σου σε πρόγραμμα μέχρι 40 βαθμούς.

Πλύνε ξεχωριστά τα λευκά από τα μαύρα και τα ευαίσθητα υφάσματα σε ξεχωριστό πρόγραμμα. Στα πλυντήρια της LG, η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις νέα επιπλέον προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες σου, όπως Βαμβακερά, Παιδική Φροντίδα και Χαμηλές Θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, με το “tagging” του smartphone πάνω στην ετικέτα NFC που βρίσκεται στην επιφάνεια του πλυντηρίου μπορείς να εφαρμόζεις αυτά τα προγράμματα στη συσκευή και να τα χρησιμοποιείς. Έτσι, ανάλογα με το στάδιο της ζωής σου προσθέτεις τα προγράμματα εκείνα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου.

Όταν έχεις πολλά ρούχα, χώρισέ τα ανάλογα με το είδος. Για παράδειγμα, αν γεμίζει, βάλε ένα πλυντήριο μόνο με σεντόνια και πετσέτες. Αν παραλείψεις να βάλεις κάποια άπλυτα ρούχα και το θυμηθείς κατά τη διάρκεια της πλύσης, μπορείς στα πλυντήρια της LG, να πατήσεις το κουμπί "Παύση" και να προσθέσεις ό,τι ρούχο θες. Βαμβακερά, Μεικτά, Εύκολο Σιδέρωμα, Γρήγορο 14’- όποιο πρόγραμμα και αν επιλέξεις, η πόρτα μπορεί να ανοίξει αμέσως – μετά από περίπου 3 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της πλύσης και να πετάξεις μέσα ό,τι είχες ξεχάσει.

Συνήθως, ένα μέσο πλυντήριο τελειώνει μια πλύση σε μία ώρα και κάτι αλλά η LG έχει φέρει την τεχνολογία Turbowash, η οποία είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: εξαιρετική απόδοση καθαριότητας, ολοκληρώνοντας έναν κανονικό κύκλο πλύσης σε λιγότερο από μία ώρα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και νερό. Το σύστημα "Jet Spray" ψεκάζει νερό απευθείας πάνω στα ρούχα κι έτσι η πλύση γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και το ξέβγαλμα ακόμα πιο αποτελεσματικά σε 59 μόλις λεπτά.

Nα βγάλεις τα ρούχα για άπλωμα αμέσως μόλις τελειώσει η πλύση άντε μέχρι μισή με μία ώρα μετά. Αλλιώς θα αρχίσουν να μυρίζουν και τσάμπα το πλύσιμο. Εκτός αν έχεις και στεγνωτήριο στην ίδια συσκευή – κι έτσι έχεις ρούχα στεγνά και καθαρά με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τα πλυντήρια - στεγνωτήρια της LG, εξοικονομείς χρόνο, κόστος και χώρο αφού έχεις μία συσκευή αντί για δύο. Έτσι θα μάθεις τι θα πει #XronosGiaEmena, όσο πολυάσχολη κι αν είσαι.

H ποσότητα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού πρέπει να είναι αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία. Όχι δε θα μυρίζουν πιο έντονα άρωμα λουλουδιών ή θα πλυθούν καλύτερα αν βάλεις περισσότερη σκόνη.

Extra tip: Αν βιάζεσαι και το αγαπημένο σου ρούχο δείχνει κάπως ταλαιπωρημένο, τίναξέ το δυνατά και φόρεσέ το σε μια καρέκλα μέχρι να τεντώσει. Ή απλά ενεργοποίησε το πρόγραμμα "Steam Refresh" της LG, με το οποίο "φρεσκάρεις" τα ρούχα σου σε 20 λεπτά, οι ζάρες εξαφανίζονται χωρίς σιδέρωμα και δεν επιβαρύνεις και το περιβάλλον.

Εxtra tip 2: H τεχνολογία True Steam που μπορείς να βρεις στα πλυντήρια της LG, είναι ιδανική για τους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες ή αν έχεις μικρά παιδιά καθώς με την επιλογή Allergy Care εξαλείφονται τα αλλεργιογόνα έως 99.9%.

Γενικά, δεν είναι εύκολο πράγμα να βάλεις ένα πλυντήριο - δηλαδή εγώ αν δεν τα σημείωνα θα είχα ξεχάσει τα μισά. Δεν μπορώ να πω όμως πως είναι το ίδιο δύσκολο, όταν έχεις να κάνεις με ένα πλυντήριο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Το μόνο που μένει πια αγαπημένη μου LG, είναι να δημιουργήσεις κι έναν τοπικό εξολοθρευτή λεκέ για την τσάντα, για εκείνες τις φορές που θα πέσει λίγο κόκκινο κρασί στο λευκό μου πουκάμισο. Ευχαριστώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...