______

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει;

Όλοι οι άνθρωποι συχνά αναζητούμε συντροφικές σχέσεις και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά μοναδικά ...συναισθήματα στον άνθρωπο που θα αποφασίσει να δημιουργήσει μια σχέση μαζί μας. Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές δυσκολευόμαστε να προσεγγίσουμε έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει ή που απλώς μας αρέσει εμφανισιακά.

Υπάρχουν βήματα για να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει

Παρατηρούμε

Παρατηρούμε τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί μας και μας έχει γοητεύσει. Παρατηρούμε τον τρόπο που κινείται μέσα στο χώρο και που μιλάει. Η στάση του σώματος μάς δείχνει πολλά για τους ανθρώπους, εάν καταφέρουμε να την παρατηρήσουμε. Πολύ περισσότερο είναι σημαντικό να κοιτάξουμε τη γλώσσα του σώματος, όταν το άτομο που μας αρέσει είναι στην ίδια παρέα με εμάς. Γέρνει προς το μέρος μας;

Κοίταγμα

Προσπαθούμε να αναπτύξουμε οπτική επαφή. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας και σίγουρα δεν θα πουν ψέματα για τα συναισθήματά μας! Όταν ένας άνθρωπος μάς κοιτάζει, καταλαβαίνουμε άμεσα τον τρόπο με τον οποίο το κάνει αυτό και είναι εύκολο να φανταστούμε τι θα ήθελε. Ας μην αποφεύγουμε λοιπόν την οπτική επαφή με το φόβο ότι θα εκτεθούμε.

Χαμόγελο

Τι πιο γοητευτικό από ένα χαμόγελο στον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει; Ένα γλυκό χαμόγελο μαρτυρά το πώς αισθανόμαστε όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους που μας κάνουν να περνάμε όμορφα. Και μάλιστα όταν προσδοκούμε να δημιουργήσουμε μια συντροφική σχέση, τότε ας δείξουμε στον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει πόσο ευχάριστη είναι η συντροφιά του. Μην ντρέπεστε να χαμογελάσετε λοιπόν!

Ζητάμε πληροφορίες

Εάν το άτομο που μας αρέσει βρίσκεται στην ίδια παρέα με εμάς τότε τα πράγματα γίνονται κάπως πιο εύκολα. Έχουμε τη δυνατότητα με έναν τρόπο διακριτικό να μάθουμε κάποιες βασικές πληροφορίες για αυτόν τον άνθρωπο κι έτσι να εκτεθούμε λιγότερο.

«Τυχαίες» συναντήσεις

Ένα ακόμη βήμα να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει εφόσον βρίσκεται στην ίδια παρέα με εμάς, είναι να προσπαθούμε να τον συναντούμε τυχαία. Μπορούμε να μιλήσουμε σε κάποιον τον οποίο εμπιστευόμαστε και ξέρουμε ότι δεν θα μας εκθέσει, ώστε να κανονίσει μερικές συναντήσεις, όπου θα βρίσκεται και εκείνος ή εκείνη που μας αρέσει. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα κάθε φορά να προσπαθούμε να του/της απευθύνουμε συχνότερα το λόγο, αλλά και να δείχνουμε με τη γλώσσα του σώματός μας το ενδιαφέρον μας.

Κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες

Και τι θα συζητήσουμε με τον άνθρωπο που μας αρέσει; Αυτό είναι κάτι που μας αγχώνει πολύ όλους στις πρώτες συναντήσεις είτε υπάρχει μεγαλύτερη παρέα είτε πρόκειται για προσωπικό ραντεβού. Μα είναι απλό! Όταν συναναστρεφόμαστε έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζουμε, ψάχνουμε να βρούμε κοινά ενδιαφέροντα ή μιλάμε για τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούμαστε. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αναπτύξουμε μια σχετική οικειότητα και άνεση, αλλά και για να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τον άλλον άνθρωπο.

Ζητάμε το τηλέφωνο

Δεν είναι απαραίτητο να ζητήσει ο άντρας το τηλέφωνο από τη γυναίκα. Εάν υπάρχει άνεση, αυτό μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Εξάλλου το να ζητήσουμε το τηλέφωνο κάποιου δεν είναι κακό, αντιθέτως δείχνει το ενδιαφέρον μας προς τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, αλλά επιπλέον φανερώνει και θάρρος από τη μεριά μας και αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά τηλεφωνούμε!

Ναι, καταφέραμε να ανταλλάξουμε αριθμούς τηλεφώνων. Ε, λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να ενδιαφερθούμε για το πώς περνάει το άτομο που μας αρέσει, εάν είναι καλά και, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, να ζητήσουμε ένα δεύτερο ραντεβού.

Για να λειτουργούν σωστά και εύρυθμα οι ανθρώπινες σχέσεις είναι καλό να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας. Να μην περιμένουμε πότε ο άλλος θα κάνει μια κίνηση για να μας προσεγγίσει. Εφόσον, ενδιαφερόμαστε εμείς για κάποιον, ας βρούμε εμείς τον τρόπο να τον προσεγγίσουμε. Αν υπερισχύσει ο εγωισμός μας, τότε το φλερτ ενδέχεται να είναι μονόπλευρο, να στείλουμε λάθος μηνύματα στον άλλον άνθρωπο και εν τέλει η γνωριμία να μην οδηγηθεί ποτέ σε μια συντροφική σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...