______

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τα σύννεφα πλησίαζαν σιγά σιγά προς το μέρος τους. Προσέξτε τι γίνεται στην Πισίνα! ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η συνώνυμη πρωτεύουσα της πολιτείας Οκλαχόμα των ΗΠΑ βρίσκεται ακριβώς στο επίκεντρο των ανεμοστρόβιλων. Οι επικίνδυνοι ανεμοστρόβιλοι που σαρώνουν την περιοχή, συνοδεύονται συνήθως με αστραπές, δυνατούς ανέμους, ισχυρές βροχές, και χαλάζι. Οι συνέπειες αυτών των καταιγίδων είναι καταστροφικές, καθώς και οι ζημιές που προκαλούν στοιχίζουν …
πολλά εκατομμύρια δολάρια, όπως συνέβη στις 16 Μαϊου του 2010. Εκείνο το απόγευμα της Κυριακής η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη και συνεχώς μετατοπιζόταν στην περιοχή και όλοι οι κάτοικοι έψαχναν για ασφαλές καταφύγιο. Το χαλάζι που έπεφτε ήταν τόσο δυνατό, που η πισίνα ενός κατοίκου γέμισε με πάγο και το νερό ήταν σε τέτοια αναταραχή, που έμοιαζε να βράζει! Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στιγμή που πέφτει το χαλάζι και τι συμβαίνει στην πισίνα. Είναι απίστευτο, και δείχνει τη μανία της φύσης, που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, η ταχύτητα των ανέμων της καταιγίδας ξεπερνούσε τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Αναφέρθηκε πως το χαλάζι έφτασε το μέγεθος της μπάλας του μπέιζμπολ και οι ζημιές που προξενήθηκαν εκτιμώνται στα 595 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας τη συγκεκριμένη καταιγίδα μία από τις πιο πολυδάπανες χαλαζοπτώσεις της Βόρειας Αμερικής που έχουν καταγραφεί. Οι ζημιές στις σοδειές, στα σπασμένα παράθυρα, και τις σκεπές ήταν ανυπολόγιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...