______

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Δείτε το ρομπότ που τρομάζει τους Κινέζους

Η JiaJia, ένα κινέζικο ρομπότ - Πηγή: Twitter

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας μόλις ανέβασαν τον πήχη για όσα ξέραμε περί ρομπότ, τα οποία πλέον μπορούν να φαίνονται τόσο αληθινά όσο και ένας άνθρωπος.

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου παρουσίασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται JiaJia, τα χαρακτηριστικά του οποίου διαμορφώθηκαν ανάλογα με εκείνων πέντε φοιτητών του πανεπιστημίου.

Το δέρμα της JiaJia είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό σιλικόνης και μπορεί να ανοιγοκλείνει τα μάτια της και να κάνει νεύματα όταν απαντάει σε ερωτήσεις.

Παρά το ρεαλιστικότατο παρουσιαστικό της όταν αυτή στέκεται όρθια, οι χειρονομίες της χρειάζονται δουλειά. Από το βίντεο της επίδειξης γίνεται σαφές ότι οι εκφράσεις του προσώπου της και η ομιλία της είναι κάτι παραπάνω από πειστικά.

Η ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται, καθώς το ρομπότ είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις φωνές διαφορετικών ανθρώπων, μπορεί να επεξεργάζεται τον λόγο και να ανταποκρίνεται με έξυπνο τρόπο, θα μπορούσε να είναι η ρομποτική απόγονος της Siri.

Οι κινέζοι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν πως οι ρεαλιστικές κινήσεις της –ειδικά οι εκφράσεις του προσώπου της και οι μηχανικές κινήσεις των χεριών της– τους τρομάζουν.

Ένας χρήστης έγραψε: «Πολύ παράξενη, ανατρίχιασα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...