______

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Εκατοντάδες Έλληνες σε «φορολογικούς παραδείσους»

Και πρόσωπα από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό και δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας περιέχονται στη λίστα των ονομάτων των «Panama Papers», που σχετίζονται με εκατοντάδες offshore εταιρείες και τεράστια χρηματικά ποσά που έχουν τοποθετηθεί στους «φορολογικούς παραδείσους».
Δεν θα μπορούσε να μείνει η Ελλάδα εκτός της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που επιτρέπει με νόμιμους τρόπους στους πλουτοκράτες να κρύβουν τον πλούτο που κατέχουν σε «φορολογικούς παραδείσους», είτε για να αποφύγουν τη φορολόγηση είτε για να «ξεπλύνουν» κέρδη από διάφορες νόμιμες και παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), υπάρχουν εκατοντάδες ονόματα από την Ελλάδα που έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά σε offshore του Παναμά, αλλά και άλλων χωρών όπως είναι οι Βερμούδες, οι Σεϊχέλες, η Ελβετία και η Κύπρος. Ορισμένα από τα πρόσωπα της λίστας των «Panama Papers» υπάρχουν και στη λίστα Λαγκάρντ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις της υπόθεσης «Panama Papers» αφορούν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών 11.500.000 τραπεζικών αρχείων και λογαριασμών (μεγέθους 2,6 terabytes) που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες offshore στον Παναμά ιδιοκτησίας αστών πολιτικών, επιχειρηματιών κ.ά. από όλο τον κόσμο, με υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
Δεν αποκλείεται τα στοιχεία να διοχετεύθηκαν στο πλαίσιο της σφοδρής αντιπαλότητας επιχειρηματικών ή και πολιτικών συμφερόντων και την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από τον Τζορτζ Σόρος μέσω του «Open Society Foundations» και από το μεγαθήριο FORD μέσω του «The Ford Foundation».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...