______

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Προσοχή! Δεν είναι ένα Συνηθισμένο Έντομο. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ!

Τέτοια έντομα μπορεί να φαίνονται γλυκά και αθώα, αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Αυτά τα μικρά πλάσματα στην πραγματικότητα δρουν παρασιτικά και σε πολλές φορές είναι θανατηφόρα, αφού βοηθούν στην εξάπλωση του ιού Chagas σε ζώα και ανθρώπους. 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωποι με αυτή τη σπάνια παρασιτική λοίμωξη και πλέον υπολογίζεται πως περισσότεροι από 300,000 άνθρωποι είναι μολυσμένοι με τον ιό μόνο στις ΗΠΑ. Στο Τέξας, περίπου 400 σκυλιά έχουν πεθάνει από αυτό τον ιό, καθώς είναι και περισσότερο ευαίσθητα στον ιό αυτό.
Συνήθως τσιμπούν τους ανθρώπους όταν κοιμούνται, κοντά τα μάτια και στο στόμα, γιατί τρέφονται με αίμα. Μετά, όταν τα περιττώματά τους έρθουν σε επαφή με το δάγκωμα ή το μάτι, μεταφέρετε το παράσιτο Trypanosoma Cruzi στο θύμα.
Το παράσιτο έτσι απλώνεται όλο και περισσότερο. Εκτός από αυτό, τα σκυλιά μπορούν να κολλήσουν αυτή την ασθένεια και τρώγοντας το έντομο ή τα περιττώματα από μολυσμένα ζώα.
Ο ιός Chagas δεν είναι μόνο αηδιαστικός για τον τρόπο που μεταδίδεται, αλλά και για τον τρόπο που επηρεάζει τα θύματά του. Τις περισσότερες φορές η ασθένεια αυτή δεν έχει συμπτώματα, μέχρι που έχει φτάσει σε άλλο στάδιο και ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του από το πουθενά.

Γι’αυτό και τον αποκαλούν πολλοί “σιωπηλό δολοφόνο” και τα συμπτώματα είναι τα εξής:
-πρησμένη κοιλιά
-σύγχυση και αδυναμία
-έλλειψη συντονισμού
-κρίσεις ή αστάθεια στις κινήσεις
-μειωμένη όρεξη
-διάρροια
-κατάθλιψη, λήθαργος – ταχυπαλμία, – καρδιακή ανεπάρκεια
Πολλά από αυτά τα συμπτώματα συνηθίζονται και σε άλλες ασθένειες, αλλά ευτυχώς υπάρχουν εξετάσεις που μπορούν να εντοπίσουν τον ιό αυτό. Εάν διαγνωστεί στα πρώτα στάδια η ασθένεια, είναι αρκετά εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλιώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Επίσης, υπάρχουν και τρόποι να μειώσετε την έκθεσή σας στο έντομο, μιας και όλα τα ζώα που κυκλοφορούν είναι ευάλωτα στον ιό αυτό.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το κατοικίδιό σας να μολυνθεί:
-Απομακρύνετε τα ξύλα, τα χαμόκλαδα και τις πέτρες που είναι κοντά στην αυλή σας, μιας και το έντομο λατρεύει αυτές τις περιοχές.
-Κρατήστε τα κατοικίδιά σας μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού το έντομο αυτό είναι νυκτόβιο.
-Κλείστε τις τρύπες στα παράθυρα ή τα κουφώματα του σπιτιού.
-Υψώστε το σπίτι του σκύλου για να μην είναι σε επαφή με το χώμα.
-Μην χρησιμοποιείτε φώτα τη νύχτα, γιατί προσελκύουν τα έντομα.

Εάν κάνετε τα παραπάνω, μειώνετε πολύ τον κίνδυνο να εκτεθείτε στον ιό αυτό. Στην ιστορία που ακολουθεί μία κοπέλα άργησε πολύ να καταλάβει ότι έχει αρρωστήσει από τον ιό αυτό και πλέον πρέπει να ζει με βηματοδότη.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Credit: sun-gazing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...