______

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να θυσιάσεις για μία σχέση

Δύο δρόμοι υπάρχουν για να διαβεί μια σχέση: αυτός της αμοιβαίας ανάπτυξης και ευτυχίαςκαι ο άλλος της καταπίεσης και της εξουθένωσης. Κάθε μία όμως εξυπηρετεί έναν σκοπό είτε διαρκεί μερικές εβδομάδες είτε ολόκληρη τη ζωή μας.

Όλες όμως πρέπει να μας στηρίζουν, να μας ενθαρρύνουν και να μας προκαλούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Όχι να μας απομυζούν την ενέργεια και να μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας…

Αν χρειάζεται να θυσιάσετε έστω και ένα από τα παρακάτω 10 πράγματα, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας.
1. Ελευθερία

Αν πρέπει να δίνετε συνέχεια αναφορά για κάθε σας κίνηση ή νιώθετε ενοχές αν βρεθείτε με τους φίλους ή την οικογένειάσας, αυτό δείχνει ότι ο/η σύντροφός σας έχει σοβαρά προβλήματα αυτοπεποίθησης που ξεσπάει πάνω σας.
2. Ο Εαυτός σας

ΠΟΤΕ μην αλλάζετε για κάποιον άλλον: ο κατάλληλος άνθρωπος θα σας αγαπήσει για την ολότητά σας και τίποτε λιγότερο. Φυσικά μια σχέση απαιτεί συμβιβασμούς γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αλλάξετε όλη σας την προσωπικότητα για να είστε αρεστοί. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση στοιχείων του χαρακτήρα μας, αυτό όμως είναι δική μας επιλογή που κάνουμε για ΕΜΑΣ και κανέναν άλλον.
3. Ευτυχία

Απλά πράγματα: αν κάποιος δε σας κάνει ευτυχισμένους, για ποιο λόγο είναι στη ζωή σας; Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη, φυσιολογική σχέση, αν δε λύσουν πρώτα τα προβλήματα που έχουν με τον εαυτό τους. Ψυχολόγο χρειάζονται όχι σύντροφο.

4. Διασκέδαση

Σας αρέσει η παρέα του συντρόφου σας; Γελάτε, παίζετε και δοκιμάζετε μαζί νέα πράγματα; Τέλεια! Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε με έναν άνθρωπο που μπορεί να ξυπνήσει τοπαιδί μέσα σας, αλλιώς… μην περιμένετε και πολλά από μια σχέση βαρεμάρας και ρουτίνας.
5. Όνειρα

Η ιδανική σχέση αποτελείται από δύο μέρη με την ίδια αποστολή, τον ίδιο προορισμό, που στηρίζουν το ένα το άλλο στο ενδιάμεσοταξίδι. Ακόμη όμως και τα όνειρα ή οι στόχοι σας να είναι διαφορετικοί, θα πρέπει να στηρίζετε και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.
6. Γαλήνη

Υπάρχει αρκετό άγχος και παράνοια στην καθημερινότητά μας, για να αναγκαζόμαστε να τα ανεχόμαστε και από τις σχέσεις μας.
7. Εξερεύνηση

Η ζωή μας είναι οι εμπειρίες μας και όσο μπορούμε θα πρέπει να προσθέτουμε νέες στη συλλογή μας. Αν είστε με κάποιον που είτε είναι αδιάφορος στο να δοκιμάζετε μαζί νέα πράγματα είτε σας αποτρέπει από το να τα βιώσετε εσείς, δε θα είστε για πολύ καιρό ευτυχισμένοι μαζί του.
8. Σχέσεις

Οι σχέσεις με τους φίλους ή την οικογένειά σας δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποφέρουν επειδή έχετε έναν σύντροφο, ακόμη και αν είναι ο/η σύζυγός σας. Αυτό δείχνει κτητικότητα ή και εξάρτηση και δεν είναι ποτέ καλό σημάδι.
9. Πίστη

Υπάρχουν κάποιοι που αλλάζουν θρησκεία για χάρη του συντρόφου τους, έχει τεράστια διαφορά όμως να το κάνετε επειδή το θέλετε με το να το κάνετε γιατί σας ανάγκασαν. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να αποδέχεται τις πνευματικές σας πεποιθήσεις γιατί είναι κομμάτι του εαυτού σας.
10. Επικοινωνία

Όλες οι σχέσεις απαιτούν αυτή τη δέσμευση. Πρέπει να ακούμε το σύντροφό μας και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες του, χωρίς κακόβουλη κριτική.
Anonymoigr.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...