______

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Θεσσαλονίκη: Δέθηκε στα κάγκελα του νοσοκομείου για να πάρει τα φάρμακά του!

Σε μία κίνηση απόγνωσης προχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος. Το απόγευμα του Σαββάτου ανέβηκε στα κάγκελα της περίφραξης του ιδρύματος και δέθηκε με σχοινί διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κρατά κλειδωμένη την σφραγίδα που επικυρώνει τις συνταγές των γιατρών τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Όπως κατήγγειλε ο κ. Μαυρόπουλος στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης Tv100 οι συνταγές των γιατρών χωρίς την συγκεκριμένη σφραγίδα δεν έχουν ισχύ και έτσι ο ασθενής πρέπει να καταβάλει στο φαρμακείο το συνολικό αντίτιμο των φαρμάκων. Για να του επιστραφούν τα χρήματα πρέπει να επανέλθει στο νοσοκομείο τη Δευτέρα για να σφραγιστεί η συνταγή του.
Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά ότι η μη χορήγηση ηλεκτρονικών συνταγών κατά τις ημέρες των εφημεριών είναι πάγια τακτική όλων των νοσοκομείων της χώρας. Στις επείγουσες περιπτώσεις χορηγούνται φάρμακα από το φαρμακείο του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πηγές του ρεπορτάζ η απόφαση για απόσυρση της στρογγυλής σφραγίδας κατά τις αργίες έγινε για λόγους διαφάνειας όταν κατά την εφαρμογή του μέτρου του 5ευρου στα νοσοκομεία είχε παρατηρηθεί υπερσυνταγογράφηση.
 
 
 
 



thestival.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...