______

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Όλες οι εξελίξεις στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό - Ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν όπου θέλουν!

Σε εξέλιξη είναι από τις 2 μετά το μεσημέρι έκτακτή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό πρόβλημα στη σκιά των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλουπούλου ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο, απλά λίαζονται, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 2 μετά το μεσημέρι
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτέλεσε ένα από τα θέματα που συζήτησαν νωρίτερα σε συνάντηση στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί

- Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
- Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Επίσης θα συμμετάσχουν οι
- Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού και
- Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού

Στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο ειδικός σύμβουλός του Αριστείδης Καλογερόπουλος.

Νωρίτερα στη διάρκειας 1,5 ώρας σύσκεψη, Τσίπρας και Καμμένος συζήτησαν και για το σημερινό ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μόσχα.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες θα αντιμετωπιστεί ενώ αναφερόμενος στα περί τρομοϋστερίας έκανε λόγο για προβοκάτσια εσωτερικού και εξωτερικού.

UPDATE: Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους, ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά τη διυπουργική σύσκέψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες.
Παράλληλα, θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι, καταυλισμοί και υποδομές, όπου θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεοεισελθέντες πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στη Δυτική Ελλάδα.
Athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...