Θέλεις να φτιάξεις ένα
πολύ εύκολο και υγιεινό σνακ το οποίο να μπορείς να τρως όλες τις ώρες;
Τρελαίνεσαι για πίτσα αλλά θέλεις να αποφύγεις την παχυντική ζύμη της
και το αλεύρι από το οποίο είναι φτιαγμένη; Διάβασε παρακάτω και θα δεις
πως μπορείς να φτιάξεις φανταστικά πιτσάκια χωρίς ίχνος αλεύρι...
Τι θα χρειαστείς..
1 μικρό μπρόκολο
1 και 1/4 του φλυτζανιού μοτσαρέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι
1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
5-6 φύλλα βασιλικού
Πώς να το κάνεις..
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Κόψε τα κοτσάνια από τα μπροκολάκια
και κόψε τα μπροκολάκια σε μικρά κομματάκια. Έπειτα βάλ’τα στο μπλέντερ
έτσι ώστε να γίνουν σαν ρύζι.
3. Βάλε το ρύζι-μπρόκολο σε ένα μπολ και
βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά. Μόλις το βγάλεις
άπλωσέ το σε μία καθαρή πετσέτα και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 5
λεπτά. Έπειτα πίεσέ το και από πάνω με την πετσέτα έτσι ώστε να
απορροφηθούν τυχόν εναπομείναντα υγρά.
4. Ξαναβάλε το ρύζι-μπρόκολο στο μπολ
και πρόσθεσε την μοτσαρέλα, τη ρίγανι, το βασιλικό, το σκόρδο και το
αλάτι. Ανακάτεψε καλά και έπειτα πρόσθεσε και το αυγό. Άφησε το μείγμα
να κάτσει για 5 λεπτά.
5. Με τα χέρια σου φτιάξε μία μπάλα και
έπειτα χώρισέ την σε πολλές μικρότερες. Πάτα την κάθε μπάλα έτσι ώστε να
της δώσεις το σχήμα που θέλεις.
6. Βάλε τα πιτσάκια στο φούρνο για 8-10
λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Βγάλ’τα από το φούρνο και
πασπάλισε με λίγο τυρί και φρέσκο βασιλικό. Ξαναβάλ’τα στο φούρνο και
ψήσε για ακόμα 3-4 λεπτά.
Έξτρα tip: Αν
δεν τα φας αμέσως μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να τα
ξαναζεστάνεις την επόμενη μέρα. Επίσης μπορείς να φυλάξεις μερικά στην
κατάψυξη και να τα βγάζεις λίγα λίγα όποτε θέλεις. Είναι ένα πολύ εύκολο
και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.
faysbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!