______

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Αλιάγας: "Ζούμε ένα βαρύ πένθος.Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη" - Τι αποκάλυψε για την κατάσταση στη Γαλλία;;

Φανερά συντετριμμένος και προβληματισμένος μίλησε ο Νίκος Αλιάγας στο κεντρικό δελτίο του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για την δολοφονική επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo», που στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους, ανάμεσα τους και 4 από τους εμβληματικότερους σκιτσογράφους της Γαλλίας.
Ο Έλληνας παρουσιαστής που ζει μόνιμα και κάνει μεγάλη καριέρα στη Γαλλία, με «σπασμένη» φωνή, δήλωσε πως «ζούμε ένα βαρύ και βαθύ πένθος. Πέρα από τις σημαίες που κυματίζουν μεσίστιες από το πρωί, έχουμε πολλά ερωτήματα για το ποιος είναι ο ρόλος της Γαλλίας αυτή την στιγμή μέσα σε αυτή την αντιξοότητα και την παράδοξη κατάσταση, όπου έχουμε βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη όντας στο σπίτι μας. Και δεν μιλάω μόνο για τον Τύπο και τα οπτικοακουστικά μέσα. Σήμερα πήγα στο γραφείο και δεν μπόρεσα να κάνω την σατιρική μας εκπομπή, γιατί υπάρχει πραγματικά ένα βαρύ πένθος, αλλά με στρατό, αστυνομία και τον κόσμο να αναρωτιέται και να φοβάται. Μπροστά στα σχολεία υπάρχει στρατός. Πιστέψτε με δεν το τραγικοποιώ, αλλά δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, παρά μόνο την δεκαετία του '90 όταν είχαμε κάποιες επιθέσεις από Αλγερινούς ισλαμιστές».
Στη συνέχεια, τόνισε πως «όταν μπήκαν χθες και σκότωσαν στους σκιτσογράφους, ήταν κατά της Γαλλίας και του υποσυνείδητου της Γαλλίας», αναφερόμενος στην ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τόνισε ακόμα, πως «έχουμε πρόβλημα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπήρχαν πάντοτε στα περίχωρα μεμονωμένα επεισόδια όπου δεν πέτυχε η ένταξη της δεύτερης και τρίτης γενιάς παιδιών μεταναστών από την Βόρεια Αφρική».
Για να καταλήξει ότι «όλα τα κόμματα στη Γαλλία θα συγκεντρωθούν σε μια πορεία αλληλεγγύης, εκτός από την Λεπέν. Υπάρχει ο κίνδυνος διχοτομίας, ο κόσμος να "σφαχτεί" γύρω από αυτό το ζήτημα. Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2017».
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...