Αν θέλετε ένα γλυκό που να μην υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από σοκολάτα νομίζω ότι μόλις το βρήκατε… Αυτή η τούρτα θα εκτιμηθεί δεόντως από τους fan της σοκολάτας. Αποτελείται από μους σοκολάτας, ganache σοκολάτας και σαντιγί σοκολάτας. Πόση ακόμη σοκολάτα μπορεί να αντέξει κανείς;
Τούρτα με μους και ganache σοκολάτας. Ένας σοκολατένιος παράδεισος…
Υλικά:
- 400γρ. κράκερς σοκολάτας
Μους σοκολάτας:
- 230γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 230γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Σοκολάτα ganache:
- 315γρ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Σαντιγί σοκολάτας και επικαλύψεις:
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- σάλτσα σοκολάτας (έτοιμη)
- μίνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Για την μους σοκολάτας:
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γάλα μαζί στο μπολ ενός μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν εντελώς.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Για την σοκολάτα ganache:
- Τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να αρχίσει να βράζει. Την βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με αυτήν.
- Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη για 5-7 λεπτά.
- Χτυπάμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Για την σαντιγί σοκολάτας:
- Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μπολ από την κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στην αρχή θα αρχίσει να αφρίζει, στη συνέχεια, να αρχίσει να πήζει.
- Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το κακάο και την ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε μέχρι να διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες κορυφές.
Συναρμολόγηση:
- Τοποθετούμε ένα μόνο στρώμα από κράκερς στο κάτω μέρος ενός μεγάλου ταψιού.
- Απλώνουμε το μισό του μείγματος μους ομοιόμορφα πάνω από τα κράκερς.
- Απλώνουμε την μισή σοκολάτα ganache στην κορυφή του μείγματος μους ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε πάνω από την ganache σοκολάτας άλλο ένα στρώμα από κράκερς.
- Απλώνουμε υπόλοιπο μείγμα μους πάνω από τα κράκερς.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη ganache στην κορυφή του μείγματος μους και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε πάνω από την ganache ένα ακόμη στρώμα με κράκερς.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω με την σαντιγί σοκολάτας.
- Τέλος γαρνίρουμε με σάλτσα σοκολάτας και μίνι κομμάτια σοκολάτας, αν θέλουμε
marymarycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!