______

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κρέπες με σοκολάτα, μπανάνες και ρούμι!

ΓΙΑ 12-16 ΚΡΕΠΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄     
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 8΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,70 η κρέπα

 Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ κ.γ. αλάτι
2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
600 ml πλήρες φρέσκο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 μπανάνες, σε ροδέλες
120 ml μαύρο ρούμι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη
βούτυρο ή μαργαρίνη (για το τηγάνι)
ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
1 κούπα φουντούκια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)




Εκτέλεση
Στο μούλτι ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα αβγά και το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο (40 γρ.) και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τις λιώσουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ρούμι. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακινούμε ελαφρά και αποσύρουμε.
Σε ένα μέτριο ρηχό τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό), διαμέτρου 25-30 εκ., ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ½ κ.γ. βούτυρο
(ή μαργαρίνη). Με μια κουτάλα ρίχνουμε μια δόση από τον χυλό (τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα) και ανακινούμε κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε να ψηθεί για ½-1 λεπτό και ανασηκώνουμε μια άκρη με ένα πιρούνι. Αν έχει ροδίσει, τη γυρνάμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για ½-1 λεπτό. Αποσύρουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Γεμίζουμε τις κρέπες μοιράζοντας στο κέντρο τις μπανάνες με το ρούμι και την κουβερτούρα. Διπλώνουμε στη μέση (σχήμα μισοφέγγαρο) και πάλι στη μέση (σχήμα τρίγωνο). Ζεσταίνουμε και πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις γεμισμένες κρέπες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να λιώσει η σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και φουντούκια.



TIPS: Οι κρέπες απορροφούν το βούτυρο κατά το ψήσιμο, γι’ αυτό καλό είναι να προσθέτετε ½ κ.γ. στο τηγάνι κάθε φορά που παρατηρείτε ότι στεγνώνει ο πάτος του.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε πραλίνα φουντουκιού αντί για κουβερτούρα. 





alatikaipiperi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...