______

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ η 1η παγκόσμια ημέρα για το καρκίνο του παγκρέατος

Στόχος η ενημέρωση και η επαγρύπνηση κοινού και γιατρών


Για πρώτη φορά θεσπίστηκε η  παγκόσμια ημέρα του καρκίνου του παγκρέατος, με στόχο την ενημέρωση και την επαγρύπνηση κοινού και γιατρών για την σοβαρή αυτή ασθένεια.
Η ανάγκη θέσπισης παγκόσμιας ημέρας για τη συγκεκριμένη νόσο προέκυψε, όπως ανέφερε στην εκπομπή Live U ο Χρήστος Δερβένης συντονιστής –διευθυντής χειρουργικού τμήματος Γεν. νοσοκομείου Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα», γιατί ο καρκίνος του παγκρέατος είναι η 4η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.
Για την προσφορά του συλλόγου ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Εθελοντών) σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για το συγκεκριμένο είδος καρκίνου, μίλησε και η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος συλλόγων καρκινοπαθών εθελοντών φίλων και ιατρών Αθηνών.
Όσο για το ποια είναι τα συμπτώματα; Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι η κατάθλιψη, η οποία ουσιαστικά προκαλείται από το καρκίνο. Επίσης, ένα άλλο σύμπτωμα είναι η οσφυαλγία. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά συμπτώματα- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έχει οσφυαλγία πάσχει από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Τέλος, ένα τρίτο σύμπτωμα  είναι ο ίκτερος.
Τέλος, ο  κ. Δερβένης, ανέφερε σχετικά με την αντιμετώπιση της ασθένειας ότι όσο νωρίτερα εντοπίζεται, τόσο πιθανότερο είναι να αντιμετωπιστεί. Συν τοις άλλοις, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πρόοδος τόσο  στη χειρουργική, όσο και στα φάρμακα.  



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...