______

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αυτά τα ήξερες;; - "Διάβασε" τη γλώσσα του σώματος του μωρού για να καταλάβεις τι θέλει....

Μέσα σε 9 μήνες θα ακούς πια και στο όνομα μαμά. Το πιο όμορφο ταξίδι, αυτό της μητρότητας ξεκινά!

Κάθε μέρα θα είναι και μια καινούργια αρχή. Κάθε μέρα θα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο. Κάθε μέρα κρύβει και μια νέα ανακάλυψη. Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται πώς θα καταλάβω τι θέλει να μου πει το μωρό μου, αφού δε μιλάει. Άλλες πάλι αναφέρουν πως μέσα σε λίγες μόλις μέρες κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τη μυστική γλώσσα των μωρών.

Ματιά
Σιγά σιγά το μωρό θα αρχίσει να επικεντρώνεται στο βλέμμα μας και να το καρφώνει. Τα μάτια του δε θα ξεκολλάνε από τα δικά μας. Αυτό είναι και το πρώτο στάδιο επικοινωνίας μας μαζί του. Πρόκειται για μια μυστική επικοινωνία μεταξύ μαμάς και μωρού. Μέσω του βλέμματός μας το παιδί θα αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά. Ανταποδίδουμε με τη σειρά μας αυτή τη ματιά. Κοιτάμε το μωρό μέσα στα μάτια και του μιλάμε δυνατά! Δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση του διαλόγου μας όταν αυτό απαντήσει με χειρονομίες και μουγκρητά.

Πρωτότυποι ήχοι
Ένα μωρό δεν μπορεί να μιλήσει, μπορεί όμως να παράγει ήχους. Οι ήχοι είναι η προσπάθεια του μωρού να μιλήσει. Μόλις ένα μωρό καταλάβει πως μέσω αυτών των ήχων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, θα αρχίσει η «ομιλία». Τα μωρά τρελαίνονται να βγάζουν ήχους. Σε κάθε ήχο του εμείς απαντάμε και ξεκινάμε την κουβέντα με τη  μορφή ερωτοπαντήσεων!

Βγάζω γλώσσα
Μπορεί να ακούγεται περίεργο και όμως όταν τα μωρά βγάζουν τη γλώσσα τους προς τα έξω θέλουν να μας δείξουν πως πεινάνε. Είναι μια συνήθεια που πολλά μωρά παρουσιάζουν από τις πρώτες κιόλας ώρες ζωής τους. Εμείς δεν έχουμε παρά να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα και να το ταΐσουμε. Σε σπάνιες περιπτώσεις κι αν το μωρό δε θέλει να φάει, τότε είναι ένδειξη πως κάποιος θέλει αγκαλιά.

Γροθιά
Μετά την ηλικία των 5 μηνών το μωρό μπορεί  να κάνει μπουνίτσες τα χεράκια του. Τα σφιγμένα χέρια σαν μπουνιά υποδηλώνουν πως το μωρό είναι νευρικό ή σε υπερένταση. Οι γροθιές είναι συνήθως δείγμα πως το μωρό θέλει να κοιμηθεί και πως είναι ώρα να το πάμε στο κρεβάτι του. Μιλάμε στο μωρό ήρεμα και το αφήνουμε λίγο μόνο του να χαλαρώσει για κανένα τεταρτάκι αν δε είναι η ώρα που πάει για ύπνο, τότε δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά του και να το βάλουμε στο κρεβατάκι του.

nounou-schoolformoms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...