______

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πρέπει να αρχίσετε να τρώτε αγγούρια

Το αγγούρι είναι το υπ’ αριθμόν 4 πιο καλλιεργημένο λαχανικό στον κόσμο και είναι γνωστό πως είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την γενική υγεία, γι’ αυτό και θεωρείται μία από τις σούπερ τροφές.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε το αγγούρι στη διατροφή σας και να μην παραλείπετε να το βάζετε στο καλάθι των αγορών σας, με την γνώση ότι κάνετε το καλύτερο δυνατό για την υγεία σας και την υγεία των δικών σας.
Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους που θα πρέπει να αρχίσετε (αν δεν το κάνετε ήδη) να καταναλώνετε αγγούρια:
1. Ενυδατώνει το σώμα
Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένοι για να πίνετε αρκετό νερό, μπορείτε αντί γι’ αυτό να φάτε ένα δροσερό αγγούρι, το οποίο είναι κατά 90% νερό. Θα αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το νερό που χάνετε.
2. Καταπολεμά τη καούρα μέσα και έξω
Το αγγούρι μπορεί να ανακουφίσει το σώμα σας από την καούρα. Αντίστοιχα μπορεί αν το βάλετε πάνω στο δέρμα σας να σας ανακουφίσει από τα ηλιακά εγκαύματα.
3. Αποβάλλει τις τοξίνες
Ολο αυτό το νερό που περιέχει το αγγούρι λειτουργεί σαν «εικονική σκούπα» που σαρώνει τα προϊόντα των αποβλήτων από το σώμα σας. Με την τακτική κατανάλωση του αγγουριού είναι γνωστό ότι διαλύονται οι πέτρες στα νεφρά.
4. Αναπληρώνει καθημερινά τις βιταμίνες
Τα αγγούρια έχουν τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα στη διάρκεια της ημέρας. Οι βιταμίνες Α, Β και C που έχει, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας δίνουν λάμψη και ενέργεια. Κάντε το ακόμα πιο ισχυρό παρασκευάζοντας χυμό που να περιλαμβάνει σπανάκι, καρότο και αγγούρι. Καταναλώστε και τη φλούδα του, γιατί περιέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, περίπου 12% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.
5. Περιέχει φιλικά προς το δέρμα μέταλλα
Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και πυρίτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά spa έχουν θεραπείες που βασίζονται σε αγγούρι.
6. Βοηθά στην πέψη και την απώλεια βάρους
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό και της χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, το αγγούρι είναι μια ιδανική πηγή για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Χρησιμοποιήστε τα αγγούρια στις σούπες και τις σαλάτες σας. Αν δεν είναι το αγαπημένο σας σνακ μπορείτε να φάτε τραγανά στικς αγγουριού με κρεμώδες γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Το αγγούρι είναι μια καλή προπόνηση για τα σαγόνια σας και οι ίνες που περιέχει βοηθούν στην πέψη. Η καθημερινή κατανάλωση αγγουριών μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από χρόνια δυσκοιλιότητα.
7. Αναζωογονεί τα μάτια
Τοποθετώντας μια παγωμένη φέτα αγγουριού στα πρησμένα μάτια, μπορείτε να μειώσετε τους κύκλους και το πρήξιμο.
8. Καταπολεμά τον καρκίνο
Το αγγούρι είναι γνωστό ότι περιέχει λιγνάνες που συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των ωοθηκών, του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου της μήτρας.
9. Μειώνει τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος
Ο χυμός του αγγουριού περιέχει μια ορμόνη, που απαιτείται από τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τους διαβητικούς. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι στερόλες που υπάρχουν στα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Τα αγγούρια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες λειτουργούν αποτελεσματικά για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αγγούρι είναι καλό για τη θεραπεία τόσο της υψηλής όσο και της χαμηλής αρτηριακής πίεσης.
10. Ανανεώνει την αναπνοή
Ο χυμός αγγουριού θεραπεύει και ανανεώνει τα άρρωστα ούλα. Πάρτε μια φέτα αγγουριού και πιέστε το στον ουρανίσκο με τη γλώσσα σας για μισό λεπτό και τα φυτοχημικά που περιέχει θα σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα σας που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της δυσάρεστης αναπνοής.
11. Λειαίνει τα μαλλιά και τα νύχια
Το θείο και το διοξείδιο του πυριτίου στα αγγούρια βοηθούν στην τόνωση των μαλλιών και τα κάνουν πιο λαμπερά. Επίσης, το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχει, κάνει πιο γερά τα νύχια σας.
12. Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα
Καθώς το αγγούρι είναι μια εξαιρετική πηγή διοξειδίου του πυριτίου, προωθεί την υγεία των αρθρώσεων μέσω της ενίσχυσης των συνδετικών ιστών. Οταν αναμειγνύεται με χυμό καρότου, το αγγούρι μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο της αρθρίτιδας με τη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος.
13. Προστατεύει από το hangover
Για να αποφευχθεί ο πρωινός πονοκέφαλος μετά από ξενύχτι με πολύ ποτό μπορείτε να φάτε μερικές φέτες αγγουριού πριν πάτε για ύπνο. Τα αγγούρια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες, που αναπληρώνουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μειώνουν τη σοβαρότητα του πονοκεφάλου και του hangover.
14. Κρατάει τα νεφρά σε φόρμα
Το αγγούρι μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος στο σώμα σας και διατηρεί υγιή τα νεφρά.
medinova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...